NIŽU SE PRITISCI NA SRBIJU IZ BRISELA Viola fon Kramon: Moramo prekinuti zavisnost Srbije od Kremlja

Novosti online

06. 07. 2022. u 15:14

IZVESTILAC Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon istakla je da očekuje usklađivanje nove Vlade Srbije sa sankcijama Rusiji i da EU mora iskoristiti trenutak da prekine zavisnost Srbije od Kremlja.

НИЖУ СЕ ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ ИЗ БРИСЕЛА Виола фон Крамон: Морамо прекинути зависност Србије од Кремља

Foto Tanjug

Fon Kramon je na Tviteru napisala da je "ruska invazija na Ukrajinu prekretnica u modernoj Evropi"

- Ruska invazija na Ukrajinu je prekretnica u modernoj Evropi i EU očekuje potpuno usklađivanje u pogledu sankcija protiv Rusije od nove Vlade Srbije. Moramo iskoristiti ovaj zamah da prekinemo energetsku zavisnost Srbije od Kremlja i pomognemo zemlji da se jasno okrene ka EU - rekla je Fon Kramon.

Danas je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković reagovao na istup Viole fon Kramon tokom debate o Srbiji u evroparlamentu, Selaković je istakao da je nepošten i nedobronameran svaki pokušaj da se teret krivice za probleme u odnosu EU prema Srbiji stavi na Srbiju, jer je, kako je rekao, "sa naše strane u tom odnosu bilo i iskrene volje i doslednosti".

- Kada evroposlanica Viola fon Kramon poziva Srbiju da se jasno okrene ka EU, ona kuca na otvorena vrata, ali nevolja je što i Srbija i druge države regiona sve češće kucaju na zatvorena vrata. 

BONUS VIDEO: Opasna izjava zvaničnice EU: Angelina Srbe u BiH "prevela" u Bošnjake

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna