POSLANICI Evropskog parlamenta danas su velikom većinom glasova usvojili Rezoluciju o Srbiji kojom se izražava podrška članstvu Srbije u EU, ali zvanični Beograd poziva da se hitno uskladi sa sankcijama koje je EU uvela protiv Rusije i Belorusije, i to postavlja kao jedan od uslova za dalji napredak Srbije na putu evrointegracija.

Komentari (48)

ĐoniSvetac

06.07.2022. 13:09

Da li su oni jači i moćniji ..možda i jesu , al da li su pametniji , e to nisu ...zašto onda ih slepo slediti dok srljaju sa sankcijama u propast ! Naš uslov je da poštuju naš TERITORIJALNI INTEGRITET !!!

Ruzica

06.07.2022. 13:21

Puste zelje. Kosovo nikada nece dobiti priznanje od Srbije, a njihovo nama nista ne znaci. Nasa vlada mora hitno reagovsti i prebaciti pitanje KiM u UN. Nama presudjuju oni sto su nas bombardovali i otcepili KiM. Nece moci.

milan lala

06.07.2022. 13:22

Narod u Srbiji ce odluciti o clanstvu Srbije u EU . Kako stvari stoje vecina naroda je protiv clanstva . Uslovi za clanstvo su nemoguci i te uslove nijedna suverena zemlja nebi prihvatila nikad i to je garant da Srbija nikada nece biti clan EU na radost vecine gardjana Srbije koji EU krajnje negativno dozivljavaju. Rezoluciju EP o Srbiji mogu da obese macku o rep. Srbija svoju teritoriju KiM nece nikada pokloniti neprijateljima . KiM bice oslobodjeno kad tad od albansko-natovske okupacije.

buki

06.07.2022. 13:47

Mi se i krećemo ka EU, ali onakvoj kakva je nekad bila, a ne ovoj pod vlašću nacista. Mi da povećamo slobodu medija i medijski pluralizam, a oni da zabrane i slovo Z? Nigde mi nismo skrenuli sa pravog puta, a te izveštaje o Srbiji koje pišu neogebelsi, mogu da nabiju sebi u *upe. Za ''međusobno priznanje'' NAS sa NAMA ne moraju da brinu, jer za takvim priznanjem nema potrebe, pošto se i Beograd i Priština nalaze u Srbiji. Veći problem su uzurpirane njive srpskih seljaka, na kojima su okupatori podigli vojnu bazu, pa bespravno i bez ikakve nadoknade koriste privatnu imovinu Srba. To da plate za prethodne 22 godine, a onda da svoje krpice nose svojoj kući i tamo neka se igraju sa onim ko hoće.

Cole5

06.07.2022. 14:30

Šarena laža posle poslednjih dešavamka sve što evropa i evropska komisija donesu nema snagu. Nek nam prvo dokažu da imaju kredibilitet neka prvo nateraju Kurtija da sprovede sve dosad potpisano ušto čisto sumnjam da hoće i da žele. Nije cilj EP da nas primi u EU, cilj je da nas ponizi za dva poniženja koja su Nemci doživeli u prvom i drugom ratu. I zato neće nam potomci nacista određivati sudbinu, pogotovu što je evropa pred raspadom svih sistema i propasti četvrtog rajha. A vašoj redakciji bih preporučio da se malo bavite istraživačkim novinarstvom i da siroj čitalačkoj javnosti objavite istraživanja koliko je Rusa učestvovalo u borbama na Solunskom frontu u sastavu Srpske armije pod komandom Vojvode Živoina Mišića.

Perce

06.07.2022. 15:03

Pa i mi bi sad mogli da usvojimo rezoluciju o EU. Prvo bi morali da povuku odluku o nezavisnosti Kosova, da se javno u UN izvine Srbiji i srpskom narodu zbog konstantnog krsenja medjunarornog prava, da plate svu odstetu koju su naneli Srbiji u besomucnom bombardovanju bez dozvole SB i UN, da svakom pojedincu ili njegovoj porodici isplati novcanu nadoknadu za bolest i smrt od kancera jer su namerno gadjali ono sto po ratnoj konvenciji nisu smeli. Puteve, bolnice, elektro mreze, civile, hemijski komleks,bacanja tepih bombi i bombe sa osiromasenim uranijumom. Posebno izvinjenje za civilne zrtve jer po njima oni to nisu bili vec koleteralna steta. I najzad da konacno objasne svetu kako se o Srebrenici povela prica o genocidu, pet godina kasnije a do tada nije bilo ni g od genocida. I da li za njih nesto znaci izvestaj medjunarodne neutralne komisija koja jasno tvrdi da se u Srebrenici desio ratni zlocin a ne genocid? I da li sve odluke koje donose u vezi Srbije donose retroaktivno? Mogu nam onda lupiti sankcije zato sto je nekad postojalo Dusanovo carstvo i sto je Srbija imala izlaz na cetri mora a jos bila i velika.

Cika Velja

06.07.2022. 15:10

Sankcije Rusiji idu isti dan kad pristupimo EU,jer je veci efekat,a zamajavanje pre toga ce biti u sferi srpskog odgovora..."nismo zainteresovani"!!!

Dragan

06.07.2022. 15:19

"Priznajte Kosovo, odreknite se Briselskog sporazuma i uvedite sankcije Rusiji!, a za uzvrat imate smrzavanje, kolaps privrede, gladovanje i verovatno prijem u EU (malo sutra)". Podrzavaoci Rezolucije o Srbiji su stvarno licemeri i ti blendavi licemeri, ili da budem jasniji, IDIOTI!

Mija

06.07.2022. 15:25

Srbiji takav ološ koji ju je bombardovao i pljačkao više od 100 godina nije potreban. Srbiji više vredi Kosovo i njena istorija nego svi ti cirkusanti koji sjede u Briselu i pljačkaju Balkan i istočne zemlje Evrope. To su bili i ostali kolonizatori pre su to radili silom a sada i silom i bankama, banda pljačkaša.

Rade

06.07.2022. 15:29

А наш услов да Србија буде члан ЕУ је да ЕУ моли Србију да буде члан ЕУ. Нисте ви достојни Србије !

Djole

06.07.2022. 15:57

Koja crna EU? Srbi ja je za njih svet izmislila! Sto dalje od gamadi! Neka im se sudi za zlocine i da plate svaku suzu srpskih majki i dece !!!

Jole

06.07.2022. 16:18

Gotovo je sada je definitivno kraj. Dobro je sto su konacno odigrali otvorenih karata. Sada bar znamo de nema nista od eu i vreme je da se okrenemo istinskim saveznicima i da ulazimo u druge saveze koji postoje. Ovi su svoje zavrsili sa nama, gotovo je nece nas. Samo treba da im porucimo "Auf Wiedersehen". Zbogom evropska unijo zdravo i dovidjenja. Mi imamo svoj put ne treba nam tvoja unija. Ovo je zavrsena prica. Sami sebi su to uradili sada sa nama vise nema price po tom pitanju. Gotovo je tako su odlucili i sada neka kusaju sta su izglasali. Ovaj deo balkana im nikada nece biti lojalan. Mogli su da nas prikljuce a sada ce imati uvek noz u trbuhu.

Sanja

06.07.2022. 22:52

Međusobno priznanje? Nas Kosovo da prizna? U životu veću nebulozu ne čuh. Do sada smo pretpostavljali da nas EU ne želi,sada smo sigurni u to. Pa, onda da radimo ono što je dobro za nas sa onima koji nam odgovaraju, pa šta bude, biće.

Duško

07.07.2022. 06:14

Ništa se ne menja. Zapad od uvek postavlja odnos da su oni viša rasa u odnosu na nas s Balkana. Oni su ti koji naređuju, a mi samo da slušamo i klimamo glavom i potvrđujemo.

Dragan

07.07.2022. 07:20

Да није тужно било би смешно. Замислите било је и оних против усвајања резолуције, па то само говори да од дотичних треба очекивати и у будућности. Смејурија је ЕУ, а њихов парламент још већа. Шаргарепа на врху штапа је одавно сатрулила. Остао је само дртави магарац који се укопао у месту. "ЕУ нема алтернативу"- било некад; "ЕУ нема будућност" је гесло које одговара тренутном стању ствари. Дављеник који све повлачи око себе.

SS

07.07.2022. 11:55

Parlament Srbije treba izglasati rezoluciju o EU u kojoj se zahtjeva osuda okupacije Kosova od strane OVK i povlačenje priznanja Kosova Nakon toga obestećenje Srbije za NATO napade. Srbija će posle ispunjenja navedenih uslova razmotrit ce uvođenje djelimičnih sankcija Rusiji koji neće uticati na ptivredu Srbije.