IZBORI U VELIKOM TRNOVCU: Do 19.30 sati glasalo 56,7 odsto birača

Tanjug

30. 06. 2022. u 19:49

DO 19.30 sati na ponovljenim parlamentarnim izborima na biračkom mestu broj šest u Bujanovcu glasalo je 617 birača, što je 56,7 odsto upisanih, saopštila je CRTA.

ИЗБОРИ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ: До 19.30 сати гласало 56,7 одсто бирача

J.S.

Pravo glasa na biračkom mestu broj šest, u školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu, ima 1.089 birača.

Na tom biračkom mestu izbori su poništavani tri puta, po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, a glasanje 23. juna, četvrti put, nije održano zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi.

Od ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu, zavisi kada će biti proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

Ovo biralište, već nadaleko poznato, postalo je arena u kojoj se vodi borba oko jednog mandata.

Od rezultata zaokruživanja zavisi da li će jedan mandat osvojiti Koalicija Albanaca doline, i time ući u Skupštinu Srbije, ili će poslanika više imati Socijalistička partija Srbije. Albancima za prelazak cenzusa nedostaje nešto više od 600 glasova, dok bi SPS, ukoliko osvoji mandat, imao ukupno 32 predstavnika u republičkom parlamentu.

BONUS VIDEO: PONAVLjANjE IZBORA NA TERITORIJI TRSTENIKA: Građani glasaju na šest biračkih mesta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ O GLASANJU ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI: Očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji