HAG U ĆORSOKAKU: Šešelj se spremio za najavljeno saslušanje, a onda je dobio neočekivanu poruku

S. R.

30. 06. 2022. u 07:00

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj trebalo je da se pojavi u petak u 9 časova na saslušanju pred istražiteljima Haškog tribunala u Tužilaštvu za ratne zločine.

ХАГ У ЋОРСОКАКУ: Шешељ се спремио за најављено саслушање, а онда је добио неочекивану поруку

Foto: Profimedia/ ALEXA STANKOVIC

Ipak, saznajemo da je saslušanje odloženo za septembar. 

Naime, osam državljana Srbije haški istražitelji žele da ispituju o navodnom “kršenju pravilnika o neobelodanjivanju tajnih podataka i identiteta zaštićenih svedoka”.

Podsećamo, Haški tribunal je protiv lidera radikala vodio postupak koji je trajao skandaloznih 15 godina, čime je flagrantno prekršeno njegovo pravo na suđenje u razumnom roku.

Vojislav Šešelj se u februaru 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu, u čijem pritvoru je bio gotovo 12 godina, do novembra 2014.

Hag je protiv Šešelja vodio i čak tri postupka za "nepoštovanje suda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

SIMIĆ: Sve što je napisano u korist Srba u Briselskom sporazumu - mrtvo slovo na papiru