PRISLUŠKIVANJE ŠEFA DRŽAVE NIJE NI POMENUO: Stefanović o optužbama Hrkalovićeve

V. N.

21. 06. 2022. u 15:51 >> 20:00

NISAM kriminalac, a pogotovo ne zaverenik protiv predsednika Aleksandra Vučića, čoveka koga podržavam u politici već 20 godina, i pratim njegovu politiku koja čini Srbiju boljim mestom za život. Nikada neću izneveriti poverenje koje mi je dao i zahvalan sam za sve što je učinio za mene i moju porodicu, za razliku od mnogih koji su zahvalni samo do poslednjeg dana funkcije.

ПРИСЛУШКИВАЊЕ  ШЕФА ДРЖАВЕ  НИЈЕ НИ ПОМЕНУО: Стефановић о оптужбама Хркаловићеве

Foto: Printscreen

To je juče poručio ministar odbrane Nebojša Stefanović, a povodom optužbi koje je protiv njega iznela bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, kojoj je bio šef u vreme dok je vodio resor policije. U video-izjavi, Stefanović je sve njene navode - a u intervjuu za "Objektiv" optužila ga je za nezakonito prisluškivanje Vučića, nameštanje afere "Jovanjica", veze za kriminalnom grupom Belivuka - nazvao bujicom laži.

Aktuelni šef resora odbrane, tokom polučasovnog obraćanja, nije pomenuo prisluškivanje predsednika. On je naveo da je Hrkalovićeva menjala stav u skladu sa svojim interesima, braneći se pred sudom, "jer je optužena za ozbiljna krivična dela". To je, kako je rekao, transformacija koja se dešava od trenutka kada je advokat Vladimir Đukanović preuzeo njen slučaj kao branilac:

- Krucijalna stvar u krivičnom postupku protiv Dijane Hrkalović, sada pred sudom, predmet je nedostavljanja poruka tužiocu, nakon veštačenja telefona Belivuka, poruka između Belivuka i jednog visokopozicioniranog službenika, koji je u to vreme bio u vrlo bliskim, intimnim odnosima sa njom. Dijana prenosi poruke Belivuku, a njen bliski, intimni prijatelj ima različita viđenja, dopisuje se s njim, razmenjuje različite vrste poruka i pozdravlja ga od Dijane, ohrabruje, ukazuje mu šta treba ili ne treba da uradi.

Navodeći da ne zna šta je izvorni sadržaj poruka, jer ih nikada nije video, zatražio je od suda da sve te poruke objavi:

- Da pokaže šta je rečeno i da vidimo ko je imao interes, a ja sam uveren da je to Dijana Hrkalović, da se zaštiti od javnosti ili krivičnog gonjenja zato što daje instrukcije i direktno se povezuje sa klanom Belivuka.

Naveo je da potpuno veruje u institucije Srbije i da će one do kraja rasvetliti svaki od ovih slučajeva i da će doći do istine ko je koristio skaj - telefone i ko je bio saradnik kriminalnih grupa, navodeći da on nikada nije imao skaj-telefon.

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Istupanja u javnosti nisu dokazi

REAGUJUĆI na optužbe Hrkalovićeve na račun Stefanovića, iz Tužilaštva za organizovani kriminal juče su saopštili da "takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu, niti se mogu smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom". Podsećaju i da je okrivljena u postupku koji se vodi protiv nje u Specijalnom sudu odbila da iznoseći odbranu odgovara na pitanja tužilaštva:

- Odbijanjem da odgovara na pitanja tužioca okrivljena je pokušala da oteža utvrđivanje istine i potpuno rasvetljavanje svih okolnosti i činjenica krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret, pred sudom i u sudskom postupku.

Govoreći o Hrkalovićevoj, Stefanović je rekao da je ona u nedavnom obraćanju javnosti rekla kako je bila u Izraelu na odmoru i potvrdio da je to tačno:

- Ali, nije do kraja, pošto nije rekla ko joj se pridružio na tom letovanju. A, radi se o jednom od pripadnika "kavačkog klana", vođi navijača Partizana sa Karaburme i čoveku koji je sa njom bio u vrlo bliskim odnosima. Iako nisam u to vreme imao bilo kakav podatak da je ona počinila bilo kakvo krivično delo, nisam mogao da dozvolim da takva osoba nastavi da radi u MUP i onda je bila nakon toga prinuđena da podnese ostavku.

AFERA "JOVANjICA"

STEFANOVIĆ je ispričao i da mu je veoma stalo da razjasni priče oko afere "Jovanjica", a zbog pominjanja predsednika Vučića i njegove porodice:

- Nejasno mi je zašto je Dijana Hrkalović izašla s tom pričom, iako sam jasno, na bazi dokaza, pokazao na konferenciji za štampu, neposredno po veštačenju telefona Predraga Koluvije, da Andrej Vučić s tim nema nikakve veze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)