VUČIĆ SE SASTAO SA ABAZOVIĆEM: Razgovor o potencijalima inicijative Otvoreni Balkan (FOTO)

Novosti online

08. 06. 2022. u 13:21

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА АБАЗОВИЋЕМ: Разговор о потенцијалима иницијативе Отворени Балкан (ФОТО)

Foto: Printskrin/ buducnostsrbijeav's profile picture buducnostsrbijeav

- Sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem razgovarao sam o perspektivama našeg regiona, aktuelnim pitanjima, kao i o potencijalima inicijative Otvoreni Balkan - objavio je Vučić na svom Instagram profilu, uz fotografije sa sastanka.


Samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu svečano je otvoren danas. Samitu prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Severne Makedonije i Albanije Dimitar Kovačevski i Edi Rama, kao i zvaničnici Crne Gore i BiH, premijer Dritan Abazović i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Na samitu će biti potpisano više sporazuma i memoranduma o saradnji u oblasti visokog obrazovanja, turizma, kulture i poreskih službi.

U Ohridu će, kako je najavljeno, biti potpisan Sporazum o saradnji na ZB u oblasti međusobnog priznavanja diploma i naučnih ocena izdatih na visokoškolskim ustanovama i drugim institucijama i Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti turizma.

Takođe, biće potpisan Memorandum o razumevanju o kulturnoj saradnji na ZB i Memorandum o razumevanju o saradnji poreskih uprava na ZB.

Predviđene su dve plenarne sesije u oblasti turizma i kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024