POTVRĐENA POSETA NEMAČKOG KANCELARA: Olaf Šolc u Srbiji 10. juna

Novosti online

03. 06. 2022. u 15:48

KANCELAR Olaf Šolc sledeće nedelje je u dvodnevnoj poseti Zapadnom Balkanu, Grčkoj i Bugarskoj, potvrđeno je u Berlinu.

ПОТВРЂЕНА ПОСЕТА НЕМАЧКОГ КАНЦЕЛАРА: Олаф Шолц у Србији 10. јуна

Fot: AP

Glavne teme biće EU-perspektiva, doprinos Nemačke prevazilaženju bilateralnih blokada, rat u Ukrajini, prenosi Dojče vele.

Prve stanice na dvodnevnoj balkanskoj turneji Olafa Šolca biće 10. juna Beograd i Priština. Kako je preneo portparol nemačkog kancelara Volfgang Bihner, na Kosovu je, između ostalog, predviđena i poseta nemačkim trupama Kfora.

Nakon toga, Šolc odlazi u Solun, na poziv grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, gde će se priključiti večeri sa predstavnicima zemalja regionalne inicijative „Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP)“.

Sutradan, 11. juna, nemački kancelar odlazi u Severnu Makedoniju, a zatim i u Bugarsku.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta kancelara, u fokusu putovanja Olafa Šolca biće EU-perspektiva zemalja Zapadnog Balkana, kao i doprinos Nemačke unapređenju regionalne saradnje i prevazilaženju bilateralnih blokada. Osim toga, dodaje se, centralna tema biće dalja zajednička reakcija na rusku operaciju u Ukrajini.

Kako je navedeno na zvaničnoj internet-stranici kabineta nemačkog kancelara, više detalja o programu putovanja biće saopšteno u narednih nekoliko dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)