NEMCI NAORUŽAVAJU GRKE: Šolc objasnio šta se krije iza tog poteza

Tanjug

31. 05. 2022. u 16:56

NEMAČKA će Grčkoj isporučiti borbena vozila pešadije kako bi vlada u Atini mogla da preda Ukrajini oružje sovjetskog tipa, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

НЕМЦИ НАОРУЖАВАЈУ ГРКЕ: Шолц објаснио шта се крије иза тог потеза

Foto: Jutjub/Militär- und Landtechnik Klaus Schröder

- Mi ćemo Grčkoj obezbediti nemačka borbena vozila pešadije - poručio je Šolc novinarima posle dvodnevnog samita lidera EU u Briselu i dodao da je postigao sporazum sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi britanska agencija, nemački kancelar nije izneo nikakve detalje o tome kakva će borbena vozila pešadije Berlin predati Grčkoj, niti kakvo će oružje Atina predati Kijevu.

- Ministarstva odbrane će razraditi detalje i brzo implementirati ovaj sporazum - rekao je on.

Kancelar Olaf Šolc se našao na udaru kritika zbog navodnog odugovlačenja isporuka naoružanja Ukrajini.

Berlin i dalje uporno odbija da Ukrajini direktno šalje teško naoružanje iako je Šolc obećao da će istočnoevropskim zemljama slati novu tehniku, u zamenu za staru sovjetsku koju bi ukrajinski vojnici mogli da koriste bez dodatne obuke, kao što je slučaj i sa Grčkom.

Sekretar nemačkog Ministarstva odbrane Zimte Miler izjavila je da Nemačka ne isporučuje Kijevu oklopna borbena vozila i tenkove jer se pridržava zajedničkog stava federalne Vlade i saveznika iz NATO-a po tom pitanju

Ona je tim rečima potvrdila pisanja pojedinih medija da unutar Alijanse postoji neformalni dogovor da se Ukrajini ne isporučuju zapadni modeli oklopnih transportera i tenkova.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE - Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024