VULIN ČESTITAO VUČIĆU: Građani Srbije su dobro izabrali, a svi Srbi su dobili svog predsednika

Novosti online

31. 05. 2022. u 14:26

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću novi mandat i položenu zakletvu.

ВУЛИН ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ: Грађани Србије су добро изабрали, а сви Срби су добили свог председника

Foto: P. Milošević

- Srbija i Srbi gde god da žive pratili su zakletvu svog predsednika. Vučić se obratio i svetu i srpskom svetu u nikada težem i komplikovanijem trenutku u međunarodnim odnosima i nije dopustio da mu bilo koji pritisak promeni politiku čuvanja vojne neutralnosti i interesa Srbije. Posle njegovog govora nismo dobili nijednog neprijatelja i nismo izgubili nijednog prijatelja, sačuvali smo samopoštovanje, ali i zaslužili poštovanje drugih. Teško je naći državnika koji ima Vučićevu hrabrost da velikim silama u trenutku pogubne i razarajuće histerije koja vlada svetom kaže istinu o stradanju Srbije i Srba, ali i istinu o gaženju međunarodnog prava i posledicama agresije NATO pakta na SR Jugoslaviju 1999. godine. Srbija je danas još jednom razumela zašto je njen izbor ispravan, da li bilo ko, pa i oni koji su glasali za Vučićeve protivkandidate mogu da ih zamisle na istom mestu i u njima, u teškom trenutku, prepoznaju i hrabost i veštinu i poštovanje prošlosti i jasnu viziju budućnosti. Građani Srbije su dobro izabrali, a svi Srbi su dobili svog predsednika - izjavio je ministar  Vulin.

Podsetimo, Vučić je u obraćanju nakon polaganja zakletve rekao da tokom svog mandata želi da radi više, ali ne za sebe, nego za Srbiju, kao i da mu je ideal dobrobit svih građana.

- Ključni cilj kome ću posvetiti ovaj mandat je da Srbija bude bolja zemlja nego kad sam došao. Nema te žrtve koju neću podneti, jer sa idealima nema kompromisa. Upravo zato što je moj jedini ideal Srbija. Preuzimam na sebe breme velike odgovornosti, ne samo prema ovoj generaciji, nego i prema prethodnicima i pokolenjima koja slede. Verujem da će naša politika biti lišena suda vremena. Verujem da će naše vreme označiti kao vreme stabilizacije i uzleta Srbije - rekao je Vučić.

- Onaj koji zna šta je država uvek zna šta mu je dužnost i nikada to ne zaboravlja. Interesi države su uvek iznad pojedinačnih - rekao je Vučić.

Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju