VULIN ODGOVORIO KLIČKU: Ko poredi KiM i Donbas, neka bude spreman da u poređenju ide do kraja

Novosti onlajn

26. 05. 2022. u 17:09

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na na navode gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička da se "Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora".

ВУЛИН ОДГОВОРИО КЛИЧКУ: Ко пореди КиМ и Донбас, нека буде спреман да у поређењу иде до краја

Foto: Z. Jovanović

- Da Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da je Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju. Onaj ko poredi Donbas i KiM, mora biti spreman da u poređenju ide do kraja. Ako Kličko tvrdi da su Šiptari bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i srpskog okupatora, onda su i Rusi u Donbasu, takođe, okupirani i  imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora.

Ono što Kličko priznaje Šiptarima u Srbiji, moraće da prizna i Rusima u Ukrajini. Oni koji se zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta, moraju svoje uverenje da dokažu najpre na Srbiji. Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo, šteta što to i drugi ne mogu da kažu za sebe - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije i  Aleksandar Vulin reagujući na navode bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)