ANA BRNABIĆ U POSETI DUBAIJU: Premijerka se sastala sa šeikom Maktum bin Muhamed el Maktumom (FOTO/ VIDEO)

Tanjug

12. 05. 2022. u 10:27

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa šeikom Maktum bin Muhamed el Maktumom, potpredsednikom Vlade, ministrom finansija UAE i zamenikom vladara Dubaija, čime je započela posetu Dubaiju.

АНА БРНАБИЋ У ПОСЕТИ ДУБАИЈУ: Премијерка се састала са шеиком Мактум бин Мухамед ел Мактумом (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: Novosti

Sastanak premijerke Brnabić je prvi susret sa vladarskom porodicom Dubaija na tom nivou, a sastanku koji se održava u zgradi "Emirejts tauers" prisustvuje i ministar za kabinetske poslove Nj.e. Muhamed bin Abdulah el Karkavi.

Posle sastanka, ministar za kabinetske poslove El Karkavi i premijerka Brnabić potpisaće Memorandum o razumevanju o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, koji predstavlja važan iskorak u bliskim bilateralnim odnosima Srbije i UAE. Cilj saradnje je, kako je najavljeno, razmena znanja, ali i kokreacija projekata. Krovni memorandum o razumevanju odnosi se na devet oblasti, među kojima su digitalna ekonomija, veštačka inteligencija, eUprave, digitalna ekonomija, kreativna industrija i nauka.

Memorandum je dogovoren sa Kabinetom premijera UAE, a od 2018. godine do sada UAE su ovaj vid saradnje razvili sa 11 država (Španija, Grčka, Egipat, Jordan, Kostarika, Senegal, Sudan, Kirgistan, Irak, Uzbekistan, Kolumbija).

Predviđeno je da Brnabićeva obiđe i "Emirejts tauers", a potom i Muzej budućnosti koji je otvoren u februaru ove godine, a zgrada od sedam spratova sadrži kombinaciju prostora za izlaganje eksponata posvećenih budućnosti i radionica za testiranje i razvoj tehnologija u nastajanju.

Domaćin premijerki u obilasku će biti državni ministar za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Omar bin Sultan el Olama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!