NA BRNJAKU POVEĆAN BROJ PRIPADNIKA TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Srpska lista - Incident izazvali oni koji ne žele dobro Srbima

D. Z.

26. 04. 2022. u 17:18

PRIPADNICI tzv. kosovske policije povećali su od utorka svoje prisustvo na administrativnom prelazu Brnjak.

НА БРЊАКУ ПОВЕЋАН БРОЈ ПРИПАДНИКА ТЗВ. КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Српска листа - Инцидент изазвали они који не желе добро Србима

Foto: N.K.

Kako su preneli elektronski mediji na Kosovu to je usledilo posle incidenta, u utorak rano ujutru, kada je pucano na patrolu u selu Zupče u opštini Zubin Potok. I dok iz policije ističu da je pojačanje usledilo zbog “održavanja reda i bezbednosti”, politički predstavnici Srba opominju da eventualni napadi na kosovsku policiju ne idu u prilog Srbima, odnosno da su, kako ističu iz Srpske liste, to sasvim sigurno učinili oni koji ne žele dobro Srbima.

Selo Zupče se nalazi na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok i nastanjeno je srpskim stanovništvom. Nedaleko je od sela Čabra u kome mahom žive Albanci, a poznatom po tome što su meštani optužli Srbe za utapanje troje albanske dece u reku Ibar, pa je usledio martovski pogrom na Kosovu i Metohiji.

Iako se ova informacija kasnije ispostavila lažnom, u martovskom pogromu ubijeno je osmoro Srba, 4.000 njih je proterano iz svojih domova, više od 1.000 srpskih kuća je uništeno ili zapaljeno, brojna mesta su ostala bez Srba, a oskrnavljeno je 35 pravoslavnih svetinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)