BRUTALNA PROVOKACIJA: Drecun o tvrdnjama da Diku Martiju prete smrću iz srpskih obaveštajnih službi

Tanjug

11. 04. 2022. u 15:29

ŠEF skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun odbacio je navode da nekadašnjem izvestiocu Saveta Evrope, koji je istraživao zločine OVK, Diku Martiju smrću prete iz srpskih obaveštajnih službi, dodajući da ta dezinformacija budi sumnju da se radi o brutalnoj provokaciji sa ciljem da se kompromituju i službe bezbednosti Srbije i država Srbija.

БРУТАЛНА ПРОВОКАЦИЈА: Дрецун о тврдњама да Дику Мартију прете смрћу из српских обавештајних служби

Foto: Tanjug

"Eventualnim ugrožavanjem bezbednosti Dika Martija sa naše strane, mi bismo kompromitovali čitav proces suđenja vođenog terorističkoj OVK. Zar je to naš interes? Mi želimo da se ti zločini saznaju i da oni budu procesuirani za to. Ovo je jedna teška nameštaljka, a u pozadini svega toga je ili Federalna obaveštajna služba Švajcarske ili su to elementi iz Prištine, albanske mafije, albanske dijaspore", kaže Drecun.

Ističe da oni koji mogu biti zainteresovani za ugrožavanje bezbednosti Dika Martija svakako nisu u Beogradu, već su to oni koje je on sam tokom istraživanja i u izveštaju identifikovao kao počinoce najbrutalnijih zločina koji su izvedeni od strane OVK.

Dodaje da su neki od njih sada u zatvoru i napominje da ima i onih koji se plaše da će preko suđenja na svetlost dana isplivati svi oni monstruozni zločini koje je počinila OVK.

Drecuna zabrinjava, kako kaže, naivnost Dika Martija.

"Marti bi trebalo da dođe u Beograd, da mu skupštinski Odbor za KiM prezentuje saznanje i dokumentaciju do kojih smo došli preko radne grupe o zločinima OVK što sve potvrđuje njegov nalaz i ovde bi bio siguran. Naše službe su pod snažnom institucionalnom kontrolom, postoji Odbor za kontrolu službe bezbednosti u Skupštini i nikakve nezakonite aktivnosti ili neke tajne zakulisne radnje ne bi mogle da se odvijaju", naglašava.

Dodaje i da srpske službe ne rade tako i nemaju interes da ugrožavaju bezbednost Dika Martija. Ističe da Martiju i srpski narod i država Srbija duguju zahvalnost.

"Mi smo mu zahvalni što je imao hrabrosti i što je istražio zločine koje je počinila OVK i time otvorio put za suđenje svima onima koji su u OVK odgovorni za te zločine", dodaje.

Za Drecuna je interesantno pitanje motiva onoga ko je mogao da plasira jednu takvu dezinformaciju.

Kako kaže, tu se odgovor može tražiti u dva pravca, a jedan od njih je jeste interesantno i tu odgovor može da se traži u samo dva pravca, a jedan je da je Federalna obaveštajna služba Švajcarske naivno nasela na priču koja je plasirana iz albanske mafije ili dijaspore u Švajcarskoj, dok je druga da je možda postojala loša namera u samoj švajcarskoj Federalnoj službi.

Prema njegovim rečima, ili je Federalna služba Švajcarske naivno nasela na plasiranu dezinformaciju iz podzemlja, s obzirom na prisutnost albanske mafije i dijaspore u Švajcarskoj preko kojih su, kako kaže, kosovska obaveštajna agencija ili Tačijeva ilegalna obaveštajna služba čiji je šef Kadri Veselji, takođe sada u zatvoru, plasirali tu dezinformaciju ili je možda čak postojala neka loša namera u samoj Federalnoj službi Švajcarske.

Navodeći da ta dezinformacija stvara veliku sumnju, Drecun kaže da je sve to brutalna provokacija, a pogotovu naivno objašnjenje cilja koji bi neki radikalni elementi, kako je Marti rekao u srpskim službama bezbednosti, koji ne postoji, hteli da postignu - da se okrive Albanci.

"Pa Albance okrivljuju za sve i svašta, okrivljuju ih za zločine, mi stalno govorimo da ugrožavaju opstanak srpskog naroda, ne poštuju Briselski sporazum i ništa se ne dešava", zaključio je Drecun.

 

BONUS VIDEO: PREKINUT PRETRES: Dijana Hrkalović napustila sud

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024