EKONOMIJA RECEPT TRIJUMFA: Zapadni mediji opširno izveštavali o izbornoj trci, Dojče vele zna razlog Vučićeve nadmoći

Agencije

04. 04. 2022. u 21:54

VODEĆI francuski mediji javljaju o ubedljivoj pobedi aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS na nedeljnim izborima za predsednika i skupštinu, ističući pravi narodni plebiscit.

ЕКОНОМИЈА РЕЦЕПТ ТРИЈУМФА: Западни медији опширно извештавали о изборној трци, Дојче веле зна разлог Вучићеве надмоћи

Foto Tanjug

Francuska agencija AFP naglašava da je Vučić ostvario ogromnu pobedu, u kojoj je predstavljen kao garant stabilnosti u senci rata u Ukrajini. Između ostalog naglašavaju i to da je zemlja "dramatično skrenula udesno". Konstatuje se da "mnogi Srbi podržavaju rat koji vodi Kremlj".

- Opozicija trvdi da je uspela da napravi prodor u gradsku skupštinu Beograda, iako zvanični rezultati još nisu dostupni - ističe, između ostalog, AFP.

Nemački Dojče vele navodi da Vučićev recept za uspeh na izborima leži u ekonomiji:

- Srpski BDP po glavi stanovnika je u prošlih pet godina porastao za zavidnih četrdeset odsto. Nezaposlenost se smanjila, državni dug se držao u granicama, devizne rezerve su izdašne. To očigledno pali jer se oseti u frižideru i na bankovnom računu - navodi nemački medij.

U prvom osvrtu na rezultate izbora u Srbiji, Si-En-En prenosi da je Vučić ukazao da je sukob u Ukrajini imao uticaja na predizbornu kampanju i da Srbija ne planira da odstupi od igre balansiranja između puta ka članstvu u EU i bliskih odnosa s Rusijom i Kinom..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri