"NOVOSTI" SAZNAJU: Bajata ispovest Pacova za sveže političke poene

V. N.

31. 03. 2022. u 09:00 >> 20:19

FAMOZNI intervju Bobana Bogdanovića Pacova, koji je KRIK objavio pre dva dana, a u kome on iznosi svoja navodna saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića, snimljen je još pre šest meseci - saznaju "Novosti". Zato se s pravom postavlja pitanje političke (zlo)upotrebe pomenute "ispovesti", pošto je slavodobitno objavljena tri dana pred izbore u Srbiji.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Бајата исповест Пацова за свеже политичке поене

Boban Bogdanović, Foto Printskrin

Slučajno ili ne, tek i Veljko Belivuk i Marko Miljković su u svojoj odbrani, umesto da govore o najtežim krivičnim delima za koja su optuženi, o otmicama i ubistvima, kao i trgovini narkoticima, potezali ista imena kao i Bogdanović. Oni su najavili svoju "istinu" o nekim događajima, a sada su očigledno progovorili "kroz usta" Pacova, što su iz Đilasove koalicije pokušali politički da kapitalizuju optužujući vlast za navodnu spregu sa kriminalnim krugovima. Bogdanović je u policiji odbio poligrafsko testiranje, kako bi se utvrdilo da li govori istinu, ali i najavio da će ići u američku ambasadu.

- Belivuk i Miljković su čak i roditelje svojih žrtava slali u KRIK da govore o njihovim nestancima. Ista matrica je opet primenjena. Obraćanje u sudnici Belivuk i Miljković su "tempirali" pred izbore. Ipak, sticajem okolnosti pripremno ročište je, zbog njihovog zahteva za izuzećem sudija i tužioca, odloženo. Onda se prešlo na "plan B". Puštena je ranije snimljena izjava Bobana Bogdanovića, s očiglednom namerom da se utiče na nedeljno glasanje - podseća sagovornik "Novosti" blizak pravosudnim organima.

Aleksandar Vulin, Foto Tanjug

U vreme ubistva Ivanovića, 16. januara 2018. godine, Belivuk i Miljković, koje pominje Bogdanović kao one koji su pronašli čoveka (Ljubomira Lainovića) da smakne lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", nisu bili na slobodi. Bogdanović je ustvrdio čak i da je Belivuk isplatio Lainovića za ugovoreni atentat. Kolika je to neistina, svedoči i činjenica da su u to vreme i Miljković i Belivuk bili u pritvoru zbog sumnji da su ubili karatistu Vlastimira Miloševića krajem januara 2017. godine. Obojica su uhapšena februara iste godine i iza rešetaka su bili narednih godinu dana i tri meseca, posle čega im je određen kućni pritvor.

Mnoge činjenice je vrlo lako proveriti, ali oni koji su smislili celu ovu konstrukciju verovatno nisu pažljivo razradili sve detalje. Bogdanović svesno u celu priču uvlači dva čoveka, od kojih je jedan potvrđeno mrtav (Aleksandar Gligorijević Puki), a drugi se vodi kao nestao već nekoliko godina (Ljubomir Lainović). Ni jedan, ni drugi ne mogu da potvrde, a ni opovrgnu njegovu priču.

 

Boban Bogdanović, Foto Printskrin

Sa druge strane, Belivuku i Miljkoviću odgovara ovakva situacija i "duvaju u istu tikvu" sa Bogdanovićem, jer su optuženi za najmonstruoznije zločine, zbog kojih im preti doživotna robija. Njima su glavni krivci vrh države i pripadnici MUP, BIA i tužilaštva, koji su razotkrili i dokazali njihove krvave poslove sa "kavačkim klanom", odnosno Radojem Zvicerom, koji odavno nišani predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Javna je tajna da u ovim paklenim planovima ima podršku bezbednosnih struktura bliskih bivšem režimu Mila Đukanovića.

O ovom medijsko-mafijaškom i političkom kolopletu juče je govorio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je poručio da u Srbiji ne mogu brutalno da se iznose neistine, kao i da je KRIK objavljujući izjavu Bogdanovića o ubistvu Ivanovića, pokušao da kriminalizuje zemlju i da utiče na izbore 3. aprila.

- Srbija je ozbiljna zemlja, u njoj ne može ovako brutalno da se laže, da se govore neistine - poručio je Vulin na vanrednoj pres-konferenciji i najavio da će protiv Bogdanovića biti podneta krivična prijava za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

Konferencija Marinike Tepić ispred Predsedništva, Foto Instagram

On je rekao da je sve što je KRIK preneo odmah objavljeno u šiptarskim i medijima u regionu kao "čista i suva istina" i kao dokaz da je Srbija zemlja kriminalaca. Vulin je podsetio da su MUP i BIA sve vreme sa mnogo ozbiljnosti istraživali ubistvo Ivanovića i da je urađeno sve da bi se ono rasvetlilo. Dodao je da se naša država obraćala za pomoć najvažnijim službama sveta, kao i onima koje su prisutne na KiM, od SAD, Velike Britanije, Nemačke do Euleksa, jer u skladu sa Rezolucijom UN 1244 Beograd nema operativni suverenitet da sam sprovodi istragu:

- Nisu nam mnogo pomogli. Kada smo tražili snimke satelita, kažu da je bilo maglovito.

Tražili smo i veštačenje kamere, odgovor je bio da će to biti urađeno. Četiri godine kasnije, još nemamo odgovor. Mi radimo ozbiljno i odgovorno.

Prvi čovek MUP rekao je i da bi KRIK ili sam Bogdanović, da su imali bilo kakvu dobru nameru, sačekali da izbori prođu:

- Moglo je da se sačeka, ali nije. To je pokušaj kriminalizacije zemlje i uticaja na izborne rezultate. Ovo što je KRIK pokušao da uradi je sramno, to je deo kriminalizacije predizborne kampanje i izbora.

Ministar je ponovio i da ni Bogdanović nije uspeo da poveže predsednika Vučića i članove njegove porodice sa ubistvom Ivanovića:

- Bogdanović samo neprekidno pominje Ivanovića i predsednika Vučića zajedno kako bi se ta dva imena povezala, ali čak i on kaže da Vučić nema veze sa tim. Ovim je dokazano i od Bogdanovića da predsednik Vučić nema nikakve veze sa tim.

Vulin je izneo podatak i da je Vučić od 2018. i zločina u Kosovskoj Mitrovici u vezi sa tim pomenut čak 2.231 put u medijima.

Belivuk i Miljković 2018. bili u pritvoru zbog ubistva na šinama, Foto M. Anđela

SPREMAJU HAOS NA IZBORIMA

MUP i BIA imaju informacije da se, za dan izbora, pripremaju više grupa motivisanih i organizovanih od strane pojedinih političkih partija u našoj zemlji, ali i stranog faktora koji će pokušati da kompromituju, pa i spreče održavanje izbora - naveo je Vulin i precizirao:

- Pokušaće da upadaju na biračka mesta, razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za to će biti spremni, organizovani i u tom će im znatno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja.

Prema rečima ministra policije postoje podaci o "spiskovima kriminalaca koji treba da uđu u našu zemlju i pomognu u sprečavanju normalnog odvijanja naših izbora".

- MUP, BIA i čitav bezbednosni aparat ove zemlje, neće dozvoliti da se bilo ko igra sa slobodno izraženom narodnom voljom. Upozoravamo one koji su ovo organizovali, one koji ovo planiraju, da znamo kakav je plan, da znamo kakva je organizacija, da znamo ko treba da im stigne u pomoć i da bi bilo mnogo bolje da od toga odustanu.

LAŽNI INSTAGRAM-NALOG

SVE laži koje su izrečene su lako i jednostavno raskrinkane. Od imena ubica, navodnih ubica, koji se u tom trenutku nisu nalazili gde su se nalazili, krunskog dokaza posedovanja lažnog instagram-naloga, koji su inače koristile ubice baš ovog Pukija, da bi zavarali trag pred njegovom porodicom i da bi zavarali trag kada je u pitanju datum njegove smrti - objasnio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“