VUČEVIĆ POVODOM GODIŠNJICE BOMBARDOVANJA: Nikad nije bila jansija i glasnija priča o tome šta smo kao narod pretrpeli

Novosti online

24. 03. 2022. u 14:49

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas Danu sećanja na NATO agresiju u kasarni "Jugovićevo" gde je i održan komemorativni skup.

ВУЧЕВИЋ ПOВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ БОМБАРДОВАЊА: Никад није била јансија и гласнија прича о томе шта смо као народ претрпели

Foto: N. Karlić

- Dvadeset tri godine posle zločina nad našim narodom, izvršenog od strane NATO pakta, nikad nije bila jasnija i glasnija priča o tome šta smo kao država pretrpeli. Svima je jasno šta smo prošli boreći se za pravo o kojem sada ceo svet priča - izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

- Pričaju o univerzalnim principima, pravima i slobodama, a tada su nad nama i ovde, sve to pogazili i zalili krvlju nevine dece, civila i pripadnika bezbednosnih službi. Naša je obaveza prema budućim generacijama da govorimo o NATO agresiji, o junacima koji su se borili za našu otadžbinu, o onima koji su položili svoje živote, uz duboko poštovanje prema njihovim porodicama. Neka se čuje priča i o herojima sa Košara, sa Kosova i Methoje, iz svih mesta u Srbiji, priča o hrabrim čuvarima našeg neba, koji su rizikovali živote da bismo mi danas bili slobodni. Neka se čuje priča i o stradanju Srba na Kosovu, i posle NATO agresije, jer oni su i danas ugroženi - podsetio je gradonačelnik Novog Sada.

- Zavetovani smo na to pogibijom 79 nevine dece. Grad Novi Sad je grad stradalnik, ali se kao srpski feniks podigao iz pepela. Hrabro idemo napred i ne zaborvljamo našu istoriju - dodao je Vučević.

BONUS VIDEO:

NEĆEMO ZABORAVITI, NEĆEMO OPROSTITI - Poruka na ambasadi SAD-a u Moskvi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!