ČETIRI ZEMLJE SU NAM TRAŽILE PŠENICU: Predsednik Vučić o situaciji u svetu i regionu

Novosti onlajn

12. 03. 2022. u 11:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se danas građanima Obrenovca, gde ga je dočekalo više od 3000 ljudi.

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ СУ НАМ ТРАЖИЛЕ ПШЕНИЦУ: Председник Вучић о ситуацији у свету и региону

Foto: Printskrin

Predsednik je naglasio da će uvek gledati svoju zemlju, i da nismo ničiji potrčko koji ispunjava bilo čije naloge.

- Ono što me plaši u svemu tome jeste činjenica da živimo u svetu u kome se sve promenilo. Ja danas znam da bi bilo mnogo manje ljudi na ovom skupu da niste očekivali da čujete šta o tome mislim. Osećam da ste došli da čujete zato što i ja brinem, jer ne znam šta donosi sutrašnji dan. Na dnevnom nivou su stvari sve teže. Veliki sukob velikih sila je na našu žalost svakoga dana bar za malo izvesniji nego što je bio prethodnog dana. I kada to gledate i pratite kroz sve aspekte društvenog života, onda nije jednostavno lako da predvidite šta je najbolje da uradite - rekao je predsednik.

Vučić kaže da je zavladalo ludilo, i da više niko nikoga ne sluša.

- Razgovaram sa svetskim liderima, i pokušavam na racionalan način da im objasnim koliko je mir važan. Nadam se da će svi to da shvate. Mi smo pre tri dana uveli zabranu izvoza žitarica, zato što želimo da proverimo sve količine i da budemo sigurni da ima dovoljno hleba. Nismo stigli sve da ustanovimo, a iz četiri zemlje smo dobili pozive: "Dajte tu pšenicu što pre". To vam govori samo o opštoj psihozi koja je zavladala, svi se plaše šta donosi sutra - kaže on.

Predsednik je dodao da su baš zbog takve situacije izbori trenutno najvažniji, i da moramo da se izvučemo i ne učestvujemo u krvoproliću i ratovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!