AGRESIVNO rastuća rusofobija, koja je u najvećem delu Evropske unije buknula nakon izbijanja ukrajinske krize, dobila je još jednu skandaloznu i potencijalno opasnu dimenziju: na meti Brisela sada su se našli i pravoslavlje i Srpska pravoslavna crkva. I to sve sa ciljem da se na Beograd, na svim frontovima, izvrši pritisak da okrene leđa Moskvi.

Agtung

11.03.2022. 09:20

Sad je, upravo, Nedelja pravoslavlja, pa je zgodna prilika da bacimo anatemu i na gospodžu koja je predložila rezuluciju i one koji su je glasanjem podržali.

Moskva

11.03.2022. 10:04

За нови светски поредак који се остварије путем неолиберално-капиталистичког робовласништва, препрека је свако ко промовише неке друге вредности и погледе на свет. Традиционална прородица као основна здрава ћелија сваког друштва из које проистиче и здрав “ткиво” народ, који једино може да оформи нормалну, пристојну државу, главни је такмац успостављања квази држава које се заснивају на законима антилогике и изопаченим духовним и моралним вредностима. Зато управо постоје неке универзалне светске организације, форуми чије одлуке превазилазе законе националних држава. Баш због тога што неке државе тј. народи не желе да буду марионете тих изопачених сатаниста наилазе на гнев истих. Због тога покушавају да нађу и етикетирају све оне који доприносе да им се стане на пут.

Rodoljub

11.03.2022. 12:36

Згрожен сам европским расистичким и фашистичким ставом и то је појачало моје уверење да ми НЕ ТРЕБА да стремимо ка ЕУ. Треба следити сопствене интересе и сарађивати са ЕУ, али само "у рукавицама". Тамо се налазе скоро сви наши непријатељи и малобројни пријатељи. Ова резолуција је бестидна.

Lav

11.03.2022. 12:52

Teba konačno da nam je jasno : na delu je sveobuhvatni zločinački poduhvat za uništenje Slovena i Pravoslavlja. Dok svima to ne bude jasno, nećemo se odbraniti. Rat ima mnogo vidova i zakulisnog zločinačkog delovanja.