"LEPO ŠTO PLENKOVIĆ PRATI SITUACIJU" Vučić: Trebalo je da ga pozovem na otvaranje radova na auto-putu, sigurno bi bio radostan

Tanjug

01. 03. 2022. u 11:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom podizanja borbene gotovosti hrvatske vojske, da nema razloga za podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije, te da ne želi da to radi predstave radi.

ЛЕПО ШТО ПЛЕНКОВИЋ ПРАТИ СИТУАЦИЈУ Вучић: Требало је да га позовем на отварање радова на ауто-путу, сигурно би био радостан

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- To je njihovo pravo. Neka rade svoj posao. Mi nemamo razlog da podižemo borbenu gotovost. Ne radimo to predstave radi - poručio je on.

Na pitanje da prokomentariše izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da prati situaciju u susedstvu, kazao je da je lepo što prati.

- Trebalo je da ga pozovem na otvaranje radova na auto-putu. Siguran sam da je radostan zbog toga. Imamo mnogo toga još, posebno sam siguran da će da prati našu prugu od 200 kilometara na sat, oni nemaju ni prugu ni voz za te brzine - naglasio je on.

Na pitanje o hajci koju vode hrvatski mediji protiv njega u Srbiji, ukazao je da je dovoljno da se pogleda kako televizije i novine u Hrvatskoj unisono vode tu kampanju sa željom da se naškodi Srbiji.

- To nije fer i korektno, ali razumem. Zašto bi oni bili na strani uspešne Srbije. Kako da objasne da Srbija ima bolji Klinički centar, da gradi mnogo više auto-puteva? Imali su tri puta više kilometara auto-puteva pre 12 godina, a danas se približavamo po broju kilometara auto-puteva Hrvatskoj, koja je inače jedna od najbolje auto-putevima umreženih zemalja - objasnio je on.

Vučić je uz opasku, zašto bi bili radosni, naveo da je kada je postao premijer BDP Hrvatske bio na 43 milijarde evra, a Srbije na 35 milijardi evra, a danas je 53 milijardi evra.

- Ko im je kriv za to? Ja sam im kriv. U svim ovim problemima to je neka stvar koja me pomalo obraduje. Kada vidite osmeh na mom licu onda je to zadovoljstvo zbog njihovog nezadovoljstva - poručio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije