VUČIĆ RAZOTKRIO NAMERE LOBISTA ALBANACA SA KIM: Evo šta se krije iza zahteva za hitno članstvo u NATO

Novosti online

28. 02. 2022. u 11:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da zahtev Prištine da postane članica NATO-a nije ideja Albanaca sa tzv. Kosova, već njihovih lobista u SAD i EU, čime žele da nateraju četiri zemlje EU, koje su članice vojne alijanse, da priznaju nezavisnost Kosova.

ВУЧИЋ РАЗОТКРИО НАМЕРЕ ЛОБИСТА АЛБАНАЦА СА КИМ: Ево шта се крије иза захтева за хитно чланство у НАТО

Foto: Tanjug

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li je moguće da Priština u trenutnoj situaciji profitira i ostvari svoje ciljeve, podsetio da je pre pola godine prvi put čuo za takvu ideju.

- Nije to ideja Albanaca sa Kosova, već njihovih lobista i nekih političara u SAD i EU. Zašto je to njima važno ? Pod jedan, time žele da nateraju četiri zemlje EU, koje su članice NATO-a, da priznaju nezavisnost Kosovo. Ne možete postati članica NATO-a ako niste država. To je način, ali i izgovor za deo zemalja da to prihvate i kažu moramo jer nemamo drugi izlaz - objasnio je on.

Vučić je kao drugi razlog naveo pokušaj da se naša zemlja stavi pred svršeni čin, jer, kako kaže, tako neko želi da nam kaže "samo ste vi ostali da priznate Kosovo, i nemate izbora".

- Ne mogu trenutno da procenim koliko je realna opasnost, ali nimalo naivna situacija za nas. Ali moja poruka građanima je da koliko god njih prizna Kosovo, i šta god oni radili, za razliku od njih Srbija će se držati međunarodnog javnog prava, Povelje UN, poštovanja teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja, a to je Srbija, ne nekakvo Kosovo. Što znači, bez obzira na sve pritiske i ucene, na šta sve neko pomisli, Srbija će čuvati svoj teritorijalni integritet - poručio je on.

Istakao je da je moguće da narod izabere drugačije, i neke druge predstavnike koji će na drugačiji način da se ophode.

BONUS VIDEO - MOĆAN ISKANDER: Napad na ukrajinsku vojsku u Čerkaskoj oblasti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (15)