VIŠI naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu Vladimir Trapara ocenio je danas da je bilo očekivano da EU i zapad počnu da vrše pritisak na Srbiju da osudi Rusiju i priključi se sankcijama, ali smatra da naša zemlja ima još prostora kada su sankcije u pitanju da "izvrda i izvuče se iz toga".

Komentari (3)

Sara

23.02.2022. 15:15

EU je bila garant takozvanog Briselskog sporazuma koji je ostetio interese Srbije. Ono sto je EU garantovala nije ispunjeno i bilo bi samoubistvo da Srbija na bilo koji nacin osudi Rusiju koja nam je pomagala i koja nam pomaze. Pridruzivanje stavovima EU o Belorusiji je sramota za Srbiju.

Pedja

23.02.2022. 15:23

Sto se tice pritisaka na nasu zemlju, valjda smo i mi u stanju da ako smo u buducnosti vec primorani da se pridruzimo hostaplerima, barem to iskoristimo u nasu korist. Hocu da kazem treba i mi da vrsimo kontra pritiske, trazimo povratak Kosova i Metohije, povratak sirokih ovlastenja Repiblici Srpskoj, jer su od nje oduzeta od strane istih tih hostaplera. Takodnje nase interese u zastiti naseg naroda u nekada nama bratskoj Crnoj Gori, pa pitanje srba u Makedoniji. I na kraju, pitanje srba u Hrvatskoj, jer o tome vise niko i ne govori, kao da je to normalno sto su nas proterali, i ceo svet cuti o tome, jer su ih na brzinu bez ikakvih prepreka primili u tu svoju uniju, i napravili ih nedodirljivim. Ali ima nas koji jos pamtimo sta su uradili nama, i zato ako nas vec obavestavate da ih u buducnosti morate slusati, barem skupo prodajte svoju kozu. A ako ne pristaju da urade ono sto je realno, i ne priznaju svoju gresku, pa pokazite im da imate ono izmedju nogu, ne dozvolite da nam se pretci prevrcu u grobu.