VUČIĆ NA OTVARANJU ZOI U PEKINGU: Sastanak sa Sijem

Tanjug

03. 02. 2022. u 16:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić otputovao je danas u dvodnevnu radnu posetu Kini, tokom koje će se sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, a prisustvovaće i otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ЗОИ У ПЕКИНГУ: Састанак са Сијем

Foto D. Milovanović

Prvog dana posete, u petak, 4. februara, Vučić će prisustvovati ceromoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Predsednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Drugog dana posete, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a to će biti njihov sedmi susret.

Poslednji put Vučić i Si razgovarali su u septembru 2019 .godine u Pekingu, kada je predsednik Srbije učestvovao na Samitu u okviru inicijative "Pojas i put".

U međuvremenu, dvojica lidera razgovarala su dva puta telefonom, a predsednik Vučić je prošle godine učestvovao i na video-samitu 17 +1, koji su organizovali Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada