PETAR PETKOVIĆ O KURTIJEVIM NAMERAMA: Nesagledive posledice po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

D. Z.

24. 01. 2022. u 18:17

NASTOJANJA Aljbina Kurtija da na Kosovu i Metohiji u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovešće do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ О КУРТИЈЕВИМ НАМЕРАМА: Несагледиве последице по нормализацију односа Београда и Приштине

Foto Tanjug

Ovo je između ostalog u saopštenju za javnost istakao Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je dodao da bi takav Kurtijev scenario vratio ostvarene pomake u dijalogu Beograda i Prištine godinama unazad i toga treba da budu svesni svi međunarodni predstavnici koji deluju na prostoru Kosova i Metohije.

- Očigledna je destruktivna namera Kurtija da poništi i pogazi sve do sada postignute sporazume i dogovore, ali je pitanje hoće li međunarodna zajednica ponovo mirno posmatrati kako se albanski političari igraju sa normalizacijom odnosa ili će ovoga puta preći sa reči i saopštenja na konkretna dela - pita se između ostalog Petković.

On dodaje da srpski narod na Kosovu i Metohiji očekuje da mu bude omogućeno da ostvari svoje biračko pravo 3. aprila, na identičan način kako je to bio slučaj tokom svih izbora do sada.

- Zato su ovi izbori poslednja šansa i test za međunarodnu zajednicu koja ima apsolutnu odgovornost i obavezu da obezbedi sprovođenje i poštovanje demokratskih tekovina i principa i da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji omogući da iskoriste svoje biračko pravo - zaključuje se u saopštenju direktora Kancelrije za KiM Petra Petkovića.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)