CELO SELO IZAŠLO NA REFERENDUM: Na biračkom mestu 60 glasali svi do jednog

Beta

18. 01. 2022. u 14:54

BIRAČKO mesto 60 u Sjenici verovatno je jedino u Srbiji ili je među retkima na kojem je, ukoliko je verovati zapisniku, svaki od 771 upisanog birača glasao na referendumu za promenu Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

ЦЕЛО СЕЛО ИЗАШЛО НА РЕФЕРЕНДУМ: На бирачком месту 60 гласали сви до једног

Foto: Milena Anđela

Prema podacima unetim u zapisnik o radu glasačkog odbora, koji je potpisalo svih 12 članova, od 771 glasačkog listića, 750 su bili važeći.

Od toga, na 746 je bila zaokružena opcija “da”, dok su četiri birača bila protiv izmena Ustava.

To glasačko mesto je bilo jedno od osam u Osnovnoj školi “12. decembar”, a na njemu su glasali meštani ulica Blagoja Stošića, Maksima Gorkog, Milorada Jovanovića i Pešterska.

Sjenica je jedna od opština u kojoj je, sa 58 odsto, zabeležena najveća izlaznost na proteklom referendumu, a 94 odsto izašlih podržalo je predložene izmene Ustava.

Među mestima na teritoriji Sjenice sa visokom stopom izlaznosti su Gradac (96 odsto), Rasno i Donje Goračiće (po 95 odsto), Dragojloviće (94 odsto), Brnjica (91 odsto) i Vrbnica (87 odsto).

Značajna izlaznost bila je i u Karajukića Bunarima, mestu poznatom po tome što je tu izmerena najniža temperatura u Srbiji, objavio je danas radio Sto plus.

Tu se na glasačkom mestu pojavilo 147 od 247 upisanih glasača (59 odsto). Od toga je njih 146 glasalo za izmene Ustava.

U Dugoj Poljani je glasalo 408 od 607 birača (67 odsto), a 400 ih je podržalo promene najznačajnijeg pravnog dokumenta u Srbiji. Najmanje zainteresovani za referendum bili su žitelji Gornje Vape, jer je samo njih četvoro od 136 upisanih u birački spisak glasalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma