PALMA GLASAO NA REFERENDUMU: Očekujem da posle izmena Ustava sudovi budu efikasniji, Đoković žrtva zato što je Srbin

Novosti online

16. 01. 2022. u 12:09

U rodnom Končarevu kod Jagodine na referendumu o ustavnim promenama izjasnio se predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma sa porodicom.

ПАЛМА ГЛАСАО НА РЕФЕРЕНДУМУ: Очекујем да после измена Устава судови буду ефикаснији, Ђоковић жртва зато што је Србин

Novosti

Marković jer tom prilikom poručio da se  nakon ustavnih promena očekuje efikasniji rad suskih organa a u korist svih građana.

- Moja porodica i ja zaokružili smo da, jer očekujemo da posle izmene Ustava sudski procesi budu efikasniji i da se ne čeka po 5 godina da se oni završe.  Promene Ustava biće na opšte dobro svih građana Srbije, a pozitivno mišljenje o tim promenama dala je i Venecijanska komisija – kazao je Marković.

Marković je nemogućnost Srba da se o referendumu izjasnjavaju na Kosovu i Metohiji nazvao velikom nepravdom i dodao da se time krši medjunarodno pravo a  da se Srbija neće odreći tog dela svoje teritorije.

- Kosovski Albanci sve što su potpisali ne poštuju, počev od Briselskog sporazuma do Rezolucije 1244. Ono što oni rade Srbima, to je velika nepravda,  jer Srbi u Severnoj Mitrovici imaju pravo da glasaju i na izborima i na refrendumu. To pravo im je sada  uskraćeno i međunarodna zajednica ćuti o tome. Znači krši se međunarodnoi pravo, jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije i to će uvek biti. Ne postoji ta sila koja će nam narediti da glasamo za nezavisno Kosovo – rekao je Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je povodom presude australijskog suda Novaku Đokoviću istakao da je Novak žrtva samo zato što je Srbin. Marković je izrazio uverenje da će Đoković i njegova porodica  iz svega izaći jači i da će on nastaviti da pobeđuje.

- Presuda Đokoviću je iznenađenje jer je on imao saglasnost australijskih vlasti  i organizatora turnira da uđe u Australiju i ispunio je sve uslove za to. On ima i  diplomatski pasoš i nije zaslužio da se tako ophode prema njemu. Đoković i njegova porodica će izaći iz svega ovoga jači i on će nastaviti da pobeđuje. Novak Đoković ne samo je najbolji sportista Srbije i sveta, on je i najbolji sporitsta svih vremena. On je žrtva samo zato što je Srbin, da je kojim slučajem Englez, Nemac ili Švajcarac sve ovo u Australiji mu se ne bi dešavalo. Iznenađuju me stavovi Nadala i Federera jer oni nikada neće zauzeti Novakovu poziciju – kazao je Marković.

BONUS VIDEO: 

SRBI SA KOSOVA GLASALI NA REFERENDUMU: Iskoristili svoje građansko pravo i pored svih provokacija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)