VUČIĆ GLASAO NA REFERENDUMU: Predsednik poslao jaku poruku našim ljudima na Kosovu i Metohiji (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2022. u 09:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić glasao je danas na Republičkom referendumu o promeni Ustava Republike Srbije.

ВУЧИЋ ГЛАСАО НА РЕФЕРЕНДУМУ: Председник послао јаку поруку нашим људима на Косову и Метохији (ВИДЕО)

Foto: Milena Anđela

Predsednik je na biračko mesto broj 140, u vrtiću "Tesla-nauka za život" stigao u 9 časova.

Vučić je posle glasanja rekao da je Srbija videla zabrinutost Srba na Kosmetu, i da će odluka Prištine imati dalekosežne posledice.

- Mi smo uz naš narod na Kosovu i Metohiji, i uvek ćemo biti uz njih - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da je malopre razgovarao sa Novakom Đokovićem, nakon odluke o deportaciji iz Australije, i da mu je rekao da jedva čeka da se vrati u svoju Srbiju, gde je uvek dobrodošao.

- Da 11 dana maltretirate najboljeg tenisera, pa da mu 11 dana uručite odluku koji ste doneli prvog dana... Videli ste u samom besmislenom sudskom procesu koliko tužilac laže. Oni lažu jednostavno. Kažu da je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanih građana, a zvanično je 58 odsto. Ne zaboravite da je to više nego u mnogim zemljama EU. To je bio jedan besmisleni argument ali je u orvelovskim predstavama i to moguće - rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da će Srbija australijske sportiste u martu dočekati na daleko bolji način, i da se neće zarad izbora iživljavati nad njima.

- Oni dolaze na atletsko prvenstvo, i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade, a hvala australijskom narodu za koji sam siguran da vole Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali su unizili sebe, i on može da se vrati u svoju zemlju i uzdignute glave pogleda svakoga u oči - rekao je predsendik.

Predsednik je potom sve to ponovio i na engleskom jeziku, na zahtev novinara, kako bi i strani mediji mogli da prenesu njegovu poruku.

Vučić je prokomentarisao i rukometašku utakmicu Srbija-Hrvatska u Segedinu, gde je mahano ustaškim zastavama.

- Hrvatska je bila bolja celu utakmicu, zasluženo su pobedili. Verujem da smo mi ulaganjem u rukomet u poslednjih nekoliko godina napredovali, da imamo najbolje trenere. Verujem u naše momke i želim im sve najbolje. A što se tiče povika "ubij ubij Srbina", najbolje je da čovek ostane nem, ali ni razmišljanje ni uzvici se nisu promenili, to su valjda evropske vrednosti - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

ŽIVELA VOJSKA SRBIJE, ŽIVELA SRBIJA! Moćan video sa vojne vežbe Vihor 2024