ISA MUSTAFA OGOLIO LAŽNU DRŽAVU KOSOVO: Bez SAD ne bismo bili nigde!

Novosti online

19. 12. 2021. u 21:39

BIVŠI predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da je priznanje pojedinih država i članstvo u međunarodnim organizacijama tzv. Kosovo dobilo zahvaljujući pre svega zalaganju SAD, prenosi Reporteri.

ИСА МУСТАФА ОГОЛИО ЛАЖНУ ДРЖАВУ КОСОВО: Без САД не бисмо били нигде!

Foto: Printscreen

Mustafa je tako reagovao na govor Vjose Osmani tokom kojeg je ona, između ostalog, poručila da je je jednogodišnji moratorijum koji je propisan Vašingtonskim sporazumom neustavan.

On je podsetio da lažna država Kosovo nije uspelo da se pridruži nijednoj organizaciji ni nekoliko meseci nakon isteka Vašingtonskog sporazuma.

- Bez SAD ne bismo bili nigde. To je činjenica koju svi znamo. Moglo bi da se pomisli da je moratorijum koji je propisan Sporazumom u Vašingtonu ugrozio "ustavni poredak (tzv.) Kosova", ali smatram da je ta izjava Vjose Osmani beskorisna. Prazna. Zato što niko nije čekao u redu da se pridružimo i što "institucije" (tzv.) Kosova, ni nakon formalnog isteka moratorijuma, nisu aplicirale za članstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji - izjavio je Mustafa.

Naveo je i da takve izjave nisu ništa drugo nego posledica unutrašnje ogorčenosti i netrpeljivosti i da štete partnerstvu tzv. Kosova sa SAD.

- Amerika je svetski lider koji deluje na temelju globalnih interesa i svetske demokratije. Oni veoma dobro poznaju "ustav" (tzv.) Kosova. Juniori koji su trenutno zaduženi za institucije naše zemlje to treba da znaju, a ne da izdaju takve kvalifikacije. Ali ako je neko uveren da se (tzv.) Kosovo može pridružiti međunarodnim organizacijama bez američke podrške, hajde da pokušamo. Ako neko smatra da je ustavni poredak ugrožen, dužan je da ga štiti. Od koga? U ovom slučaju, reč je o našem strateškom savezniku koji je imao odlučujuću ulogu kada smo pravili državu. Sumnjam da će (lažna država) Kosovo moći da se pridruži međunarodnim organizacijama čiji lideri nas svakim danom sve više izoluju. Niti sami možemo da dođemo do novih poznanstava - prokomentarisao je Mustafa i dodao da, nažalost, hartija i mikrofon sve podnose, ali ne i zdrav razum.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna