ČETVORKA U NISKOM STARTU: Za sada se samo opozicija prijavljuje za predsedničke izbore 3. aprila dogodine

S. S. R.

18. 12. 2021. u 09:46

NA "startnoj" liniji za predsedničku trku za sada su četiri takmičara, i to svi iz redova opozicije. Time je gotovo izvesno da se prvobitna ideja o jednom zajedničkom ili makar dva kandidata po podeli - nacionalna i proevropska opozicija, neće ostvariti.

ЧЕТВОРКА У НИСКОМ СТАРТУ: За сада се само опозиција пријављује за председничке изборе 3. априла догодине

Arhiva

Ukoliko prođu potrebnu proceduru i prikupe 10.000 potpisa, na glasačkom listiću 3. aprila će se naći Miloš Jovanović (DSS-POKS), Vojislav Šešelj (SRS), Boško Obradović (Dveri) i Srđan Škoro (Skupština slobodne Srbije) koji su obelodanili da će učestvovati u bici za glasove. I bivši predsednik Srbije Boris Tadić poslednjih dana je nagovestio da bi mogao da pokuša da se vrati na Andrićev venac.

Predsednica "Zavetnika" Milica Đurđević Stamenkovski kaže za "Novosti" da će se ova stranka o kandidatima izjasniti posle 16. januara i referenduma o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa:

Proevropska opozicija i dalje ne izlazi sa imenom zajedničkog kandidata. Iako je Savo Manojlović iz "Kreni-promeni" rekao da se neće kandidovati, u ovom bloku ima ljudi koji smatraju da bi on bio "zicer". Iz Skupštine slobodne Srbije poručili su da se Škoro, koji je njihov član, sam kandidovao i da nije to učinio u dogovoru.

Bojan Klačar iz CeSID-a objašnjava za "Novosti" da se veoma teško postiže komprimis među desničarskim strankama, iako je reč o partijama bez velikih razlika:

- Siguran sam da će desni spektar imati više kandidata. Svi vode računa da se tokom kampanje bore i za svoju stranku, jer su predsednički i parlamentarni izbori spojeni. A, teško je imati zajedičkog kandidata za predsednika, ako nije zajednička lista za parlament. Sa druge strane, izvesno je da će deo opozicije koji je bojkotovao prethodne izbore, znači SSP, Narodna stranka, DS imati jednog kandidata, i to najverovatnije iz reda javnih ličnosti.

Na spekulacije o Manojloviću, objašnjava da je u pitanju "licitiranje sa njegovom kandidaturom koje nema uporište".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada