POPOVIĆ: Čestitam Vučiću, neverovatni rezultati za Srbiju

Tanjug

25. 11. 2021. u 18:21

MINISTAR u Vladi i predsednik srpskog dela Međuvladine komisije za saradnju Srbije i Rusije Nenad Popović izjavio je da su rezultati sastanka Aleksandra Vučića i Vladimira Putina neverovatni za Srbiju, dodajući da upravo dvojica predsednika imaju najveću zaslugu za razvoj odnosa dve zemlje.

ПОПОВИЋ: Честитам Вучићу, невероватни резултати за Србију

Foto: Tanjug

- Čestitam predsedniku Vučiću na odličnim pregovorima i rezultatima koje je postigao na sastanku sa predsednikom Putinom u Sočiju. To su zaista neverovatni rezultati za Srbiju", naveo je Popović u izjavi za Tanjug.

On je, takođe, zahvalio predsedniku na visokoj oceni rada Međuvladine komisije za saradnju Srbije i Rusije.

Popović je dodao da se njegova komunikacija sa predsednikom ruskog dela Međuvadine komisije, zamenikom premijera ruske vlade Jurijem Borisovom, odvija gotovo svakodnevno, a da je posebno bila intenzivna uoči sastanka predsednika Vučića i Putina.

Naveo je i da su dve vlade pripremile više bilateralnih sporazuma koji će biti potpisani u narednim danima u Moskvi, a reč je o sporazumima iz oblasti energetike, transporta, visokih tehnologija, čija vrednost premašuje dve milijarde dolara.

- Naravno, najveću zaslugu za razvoj odnosa dve zemlje imaju predsednici Vučić i Putin. Bez njih, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Oni zadaju zadatke, a mi ih izvršavamo - rekao je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri