RADNA GRUPA SNS: Predvođena Vučićem, Srbija može u punom kapacitetu zastupati svoja suverena prava

Novosti online

24. 11. 2021. u 20:28

U OKVIRU pripreme programskih dokumenata čiji će se predlog naći na dnevnom redu Skupštine Srpske napredne stranke 27. novembra, održan je sastanak Radne grupe zadužene za pitanja koncepta suverenosti pri vođenju politike u zemlji i inostranstvu.

РАДНА ГРУПА СНС: Предвођена Вучићем, Србија може у пуном капацитету заступати своја суверена права

Foto: Novosti

Članovi radne grupe ministar Nikola Selaković, Milovan Drecun, Nemanja Starović, Miroslav Knežević i Predrag Rajić, usvojili su predlog teksta, u kom se analizira ukupna situacija u kojoj se Srbija nalazi u svetlu veoma izazovnih odnosa u međunarodnoj areni, naročito na polju bezbednosti, refleksije ovih kretanja na domaće prilike i iznose konkretni predlozi političkih stavova koje Srpska napredna stranka, kao srpska državotvorna politička organizacija, treba da zastupa.

Pojašnjeni su pravci delovanja Srpske napredne stranke koji se predlažu za naredni period na ovom polju, elaborirane su prednosti koncepta vojne neutralnosti u odnosu na blokovsku svrstanost, naglašen je koncept aktivne posvećenosti radu sa srpskom dijasporom, podvučena je obaveza borbe za legitimna prava srpskog naroda u regionu i posebno je razrađen koncept nastavka nepokolebljive borbe za srpske nacionalne interese u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

Radna grupa je zaključila da samo predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, Republika Srbija može u punom kapacitetu zastupati svoja suverena prava u komunikaciji sa međunarodnim partnerima i istovremeno čuvati sopstvenu društvenu stabilnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba