LOZNICA: Stefanović obišao radove u kasarni "Podnarednik Momčilo Gavrić"

V. Mitrić

24. 11. 2021. u 16:18

MINISTAR odbrane u Vladi Srbije Nebojša Stefanović posetio je, sa saradnicima i predstavnicima Vojske Srbije, kasarnu „Momčilo Gavrić“, u Loznici, u naselju Klupci, gde su u toku radovi vredni oko dve milijarde dinara, koje plaća država.

ЛОЗНИЦА: Стефановић обишао радове у касарни Поднаредник Момчило Гаврић

Foto: V. Mitrić

Namera Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je, kako je rekao ministar Stefanović, je da u ovoj kasarni imaju „pun pešadijski bataljon, koji će biti potpuno formiran u uslovima koji će biti sasvim savremeni“. Naravno, naglasio je, „jedna od ideja je, ukoliko država donese odluku o vraćanju služenja redovnog vojnog roka, da jedan broj vojnika služe vojni rok ovde. Radovi, u više faza, su u toku i ministar je naglasio da „sve to mora brže, jer država je odvojila novac, nema razloga da se radovi otežu, uz određeno razumevanje zbog procedure i kovida“. Ministar očekuje brži tok radova na zadnju komande, ali i na drugim delovima u toj kasarni.

Pored komande, radi se zgrada za stanovanje, pista, stražara,magacinski i smeštajni kapacitete. Želja je da ova kasarna pruži sve savremene uslove za život i rad vojnika, oficira, podoficira i drugih zaposlenih. U kasarni će biti sve savremeno od sredstava veze do oklopnih transportera.

- Mi hoćemo da ova kasarna bude ogledna i baš takvu pravimo u pirotu-priča ministar Stefanović. - U Loznici hoćemo da pokažemo građanima da na ozbiljan način računamo na ovaj kraj što se vojske tiče. Hoćemo da privučemo nove ljude da dođu u vojsku. I povećanje plate, na čemu sam zahvalan predsedniku Vučiću, je značajan faktor u tome. U ovom kraju vojnici imaju tradiciju i hoće da razvijamo još naše kapacitete i hoćemo da ono što je nekada država imala u lozničkom kraju ima i sada - da vojni kapaciteti budu maksimalni.

Prva brigada je, kako kaže, valjano i blagovremno, uradili magacin za smeštaj ubojnih sredstava, sledeća faza treba da bude okončana do sredine naredne godine, a u narednom mesecu počinje izgradnja postrojenja za kompletno grejanje, restorana, trpezarije, zgrada za spavanje vojnika, kućice za stražu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!