ŠEF PENTAGONA POTVRDIO: SAD prekidaju borbenu misiju u Iraku 2021. godine

P. Z. S. / Sputnjik internacional

21. 11. 2021. u 09:23

AMERIČKI ministar odbrane Lojd Ostin potvrdio je da će američka vojna misija u Iraku biti završena pre kraja ove godine tokom sastanka sa njegovim iračkim kolegom DŽumom Inadom, rekao je u subotu portparol Pentagona DŽon Kirbi.

ШЕФ ПЕНТАГОНА ПОТВРДИО: САД прекидају борбену мисију у Ираку 2021. године

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint


-Sjedinjene Države će podržati obaveze koje su preuzele tokom američko-iračkog strateškog dijaloga u julu 2021. godine, uključujući da do kraja godine neće biti američkih snaga sa borbenom ulogom, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Ostin je dalje potvrdio iračkom ministru odbrane da će američke snage ostati u Iraku na poziv iračke vlade da podrže snage bezbednosti zemlje, navodi se u saopštenju.

Strane su takođe razgovarale o sledećoj fazi američke vojne misije u Iraku, koja će se fokusirati na „savetovanje, pomoć i razmenu obaveštajnih podataka sa iračkim bezbednosnim snagama u cilju podrške kampanji poraza (DAEŠ/ISIS)“, navodi se u saopštenju.

Šef Pentagona je još jednom osudio nedavni napad na rezidenciju iračkog premijera Mustafe Kadimija i izrazio nadu da će formiranje nove vlade u Iraku proteći mirno.

Sastanak je održan na marginama međunarodne konferencije o regionalnoj bezbednosti Manama dijalog koja se održava svake godine u Bahreinu.


 

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (4)

OSUDA SRBIJE I RUSIJE KAO PREČICA ZA EU: Novosti otkrivaju šta piše u aplikaciji Prištine za dobijanje statusa kandidata