APEL URODIO PLODOM, ALI MORA BOLJE: Brnabićeva - Bolja epidemiološka situacija, pomogla treća doza

Tanjug

17. 11. 2021. u 10:54

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Srbiji je sve bolja i broj novozaraženih je u padu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, ocenjujući da je treća doza vakcine protiv kovida pomogla da se brojke poprave.

АПЕЛ УРОДИО ПЛОДОМ, АЛИ МОРА БОЉЕ: Брнабићева - Боља епидемиолошка ситуација, помогла трећа доза

Foto: Tanjug

 - Zadovoljna sam u ovom trenutku kako ide, mislim da će se pokazati jako dobrom odluka da krenemo tako rano sa buster dozom. Imamo u ovom trenutku oko 1,26 miliona ljudi koji su vakcinisani trećom dozom, što je više od 23 odsto populacije, a to većina drugih zemalja Evrope nije uradila - poručila je Brnabićeva na TV Pink.

Ona je navela da je prvom dozom vakcinisano oko 57 odsto punoletnih, ali i da to nije dovoljno za postizanje kolektivnog imuniteta.

 - Apel za vakcinaciju je urodio plodom, ali moramo bolje - naglasila je Brnabićeva.

BONUS VIDEO:

SUPRUGA GORANA DžONIĆA DALA ISKAZ: Advokati Andrija Magdelinić i Mladen Magdelinić nakon saslušanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada