ALBANCI JEDVA DOČEKALI: Marinikinoj hajci protiv Srbije se priključio i Vljosin šef kabineta (FOTO)

Novosti online

07. 11. 2021. u 15:24

BLERIM Vela, šef kabineta predsednice lažne države Vjose Osmani, danas je na tviteru pohvalno pisao o hajki koju je grupa američkih kongresmena - albanskih i muslimanskih lobista, uz svesrdno odobravanje Marinike Tepić i Dragana Đilasa, pokrenula protiv Srbije.

АЛБАНЦИ ЈЕДВА ДОЧЕКАЛИ: Мариникиној хајци против Србије се прикључио и Вљосин шеф кабинета (ФОТО)

Foto: Jutjub/T7

Naime, Vela je na svom tviter nalogu objavio sadržaj pisma koje je svesrdno podržala SSP Dragana Đilasa, a u kom se od predsednika SAD Džozefa Bajdena zahteva da uvede sankcije Srbiji!

Tu antisrpsku inicijativu u Vašingtonu predvodi senator Riči Tores, glavni albanski lobista u Vašingtonu i naslednik Eliota Engela, koji je zatražio od Bajdena da uvede sankcije Srbiji, i optužuje predsednika Aleksandra Vučića za tobožnju korupciju i pritisak na medije.

Pismo su potpisali i kongresmeni Radža Krišnamorti, Džim Mekgovern, Dejvid Sislin, Jan Šakovski, Džim Kosta i Majk Gigli.

Gigli i Sislin su poznati lobisti za bošnjačku stvar u Vašingtonu, koji su sponzorisali usvajanje rezolucije o takozvanom genocidu u Srebrenici.

Podsećamo, Vela je juče poručio da se Valač ne nalazi u Srbiji.

Vela je u objavi na Tviteru dodao kartu tzv. Kosova sa šematskim prikazom prenosa električne energije, na kojoj su označeni i Gazivode i Valač, trafo-stanica koja gotovo u potpunosti strujom snabdeva Srbe na severu Kosova i Metohije.

Na scenario nasilnog zauzimanja Valača je više puta upozoravao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)