HRVATSKI MEDIJI NEMAJU GRANICU U MRŽNJI PREMA VUČIĆU: "Večernji list" objavio novu gnusnu laž - "Vučić bio u Petrinji 1991."

Novosti onlajn

28. 10. 2021. u 19:37

HRVATSKI “Večernji list” danas je u plasiranju laži o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću prevazišao sam sebe.

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ НЕМАЈУ ГРАНИЦУ У МРЖЊИ ПРЕМА ВУЧИЋУ: Вечерњи лист објавио нову гнусну лаж - Вучић био у Петрињи 1991.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Naime, zagrebački dnevnik objavio je danas iskaz “svedoka” koji tvrdi da je lično video Aleksandra Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate, muči ih i preti im klanjem. 

Istina je da Vučić za vreme rata 1991. nikada nije bio u Hrvatskoj, kao i da se u tom periodu nije bavio politikom, već je bio student. 

Takođe, prava istina je da je današnji predsednik Srbije u Hrvatskoj bio tek 1995. u poseti srpskom narodu, tada kao generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

Ovo je samo jedan od primera koji pokazuje koliko daleko su hrvatski mediji spremni da odu u izmišljanju laži i napadima na srpskog predsednika, s obzirom na to da postoje konkretni i neoborivi dokazi da Aleksandar Vučić u vreme rata u Hrvatskoj 1991. nikada nije bio u ovoj zemlji. Za ovaj napad i iznošenje ovakvih laži, kao i do sada, verovatno niko neće odgovarati. 

Foto: Printscreen

Lažno svedočenje u "Večernjem listu"

- Nakon što su me zarobili, odveli su me i ispitivali. Optužili su me da sam rušio kuće Srba na tom području. Znam da je tamo bio Mile Paspalj i on me lično tukao. Dok me je tukao govorio je da je to zato što sam rušio kuće Srba, o čemu nisam imao pojma. Uhvaćen sam kao civil, a nakon par dana su nas prebacili u KPD Glina gde su nas takođe tukli. Lično pre nisam poznavao Paspalja, ali drugi su znali da on dolazi. Davao mi je induktorski telefon koji mi je bio priključen na noge te mi govorio da zovem Franju Tuđmana. Morao sam biti miran dok je on vrtio ručicu induktorskog telefona. Tresla me je struja iz tog telefona dok nisam pao u nesvest. Ali Paspalj  nije bio sam dok su nas tukli. Bilo ih je više pa se sećam kada je sadašnji predsednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati. Tako je rekao  - rekao je Kosta P.

Odgovarajući na pitanja Kosta P. je rekao da Paspalj tada nije bio uz Vučića.

- Želim reći da smo mi logoraši i zarobljenici hteli kada je Vučić dolazio u Hrvatsku da ga dočekamo u Glini, da mu objasnimo šta je radio i da smo mi ljudi, a on životinja, ali policija nam nije dozvolila -  pojasnio je Kosta P. u svom lažnom svedočenju za "Večernji list". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (22)

VUČIĆ O POSETI MALOG VAŠINGTONU: Taj investicioni rejting za nas znači da smo na zelenoj grani