VRHUNAC NEODGOVORNOSTI I CINIZMA: Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM o izjavi Bisljimija

D. Z.

21. 10. 2021. u 16:56

NAJNOVIJE izjave glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija da neće formirati Zajednicu srpskih opština, prema mišljenju Petra Petkovića vrhunac su neodgovornosti i cinizma i direktno urušavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.

ВРХУНАЦ НЕОДГОВОРНОСТИ И ЦИНИЗМА: Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ о изјави Бисљимија

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Zato direktor Kancelarije za KiM poziva EU, kao posrednika u dijalogu i garanta sprovođenja sporazuma, da reaguje na ovakve opasne poruke Prištine o kršenju sporazuma i Zajednici srpskih opština.

- Reč je o flagrantnom urušavanju svakog budućeg dijaloga i dogovora, a ucenjivačke i jednostrane izjave čiji je potpisnik Bisljimi ne pomažu ni normalizaciji odnosa ni potrazi za kompromisnim rešenjem. Beograd je, sa svoje strane, u potpunosti pokazao konstruktivan pristup dijalogu i opredeljenost za poštovanje postignutih sporazuma, ali sa druge strane pregovaračkog stola na delu je potpuno odsustvo bilo kakve spremnosti za razgovore-ističe Petković i dodaje da će razgovora o Zajednici srpskih opština biti i to već na sledećoj rundi dijaloga, kako je to jasno istakla i Evropska unija. Zato bi Prištini i Bisljimiju bilo mnogo svrsishodnije da se dobro pripreme za razgovore o fomiranju ZSO, umesto što upućuju pretnje – poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Petković dodaje da „nije Beograd kriv što Aljbin Kurti nije uspeo da osvoji većinu ni u jednoj opštini na Kosovu i Metohiji i svoje katastrofalne rezultate ne može sakriti napadima na srpski narod, zvanični Beograd i Srpsku listu“.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)