DVOJICA britanskih diplomata, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini Nikolas Abot, i bivši ambasdor EU u Beogradu, a sada šef misije OEBS na KiM - Majkl Davenport bili su među ključnim karikama u pružanju logističke podrške za poslednju akciju specijalaca ROSU na severu južne srpske pokrajine - saznanja su naših obaveštajnih službi do kojih su došle "Novosti".

Broj 1

19.10.2021. 14:05

Срећко Софронијевић треба да тражи од суда у Хагу, да му УК исплати одштету јер су Британци били планери упада Росу на север. Они знају да Росу нема мандат да улази на север. А Србија би требала да изда забрану овој двојици улазак у Србију, укључујући и КиМ

Nećak Ivanka

19.10.2021. 14:29

Kako vas nije sramota da se mešate u tuđe odnose.Čistite vi svoje dvorište,imate vi Irsku i Škotsku koji takođe mogu da vam naprave haos,zato se uzdajte use i u svoje kljuse,božije kazne.

prellee

19.10.2021. 15:04

Britanci samo dižu tenzije na Balkanu. Oni samo rade protiv Srba nebi li nas opet uveli u sukob sa Njemačkom. U prošlosti nedavnoj, malo su Britanci radili za Srpski interes! Tako im i treba vratiti.Britanci su izašli iz EU i sad kao dobro misle EU.Sve rade protiv Unije i Srbe tu podmeču kao faktor koji je može destabilizovati.Ja Englezima u njihove dobre namjere ne vjerujem.Zašto, zato što su u prekomponavanju Balkana Srpski interes stavili na zadnje mjesto.Pocjepali državu ne iz razloga da djelovi bolje funkcionišu, nego samo da Srbima naprave neprijatelje.Sve je urađeno NAOPAKO i sa zlim namjerama prema Srpskom narodu. ZLO ostaje zlo.

naranca

19.10.2021. 16:58

Davenport je Velsko prezime ( ne Englesko !) .Ocigledno da je u Andjelijinom dzepu i da radi neke stvari na svoju ruku i ruku EU.Ostavljen je u diplomatiji posle BREXIT-a.Greska ocigledno.

naranca

20.10.2021. 14:58

'' U tu svrhu britanski instruktori su obučavali albanske policajce,''---Tesko da je deo te obuke bio pucanje u ledja nenaoruzanim civilima