VELIKA POBEDA SNS I ALEKSANDRA VUČIĆA: Darko Glišić o trijumfu naprednjaka na lokalnim izborima u Mionici i Negotinu (FOTO)

B. PUZOVIĆ

17. 10. 2021. u 23:18

OVO je velika pobeda za nas, ovo je veliko priznanje predsedniku naše stranke Aleksandru Vučiću, čija politika rezultata i rada se prepoznaje, a ljudi to nagrađuju poverenjem.

ВЕЛИКА ПОБЕДА СНС И АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Дарко Глишић о тријумфу напредњака на локалним изборима у Мионици и Неготину (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Nema više praznih priča, velikih priča oko ničega, već samo konkretni rezultati koji se dešavaju i u Mionici, kroz, između ostalog, autoput koji se gradi ka Valjevu. Zahvaljujemo se biračima u Mionici i Negotinu koji su dali neverovatnu podršku listi “SNS - Aleksandar Vučić - Za našu decu”, koja je osvojila preko 70 posto glasova u ove dve opštine, u kojima smo popravili inače dobar rezultat koji smo imali na izborima pre četiri godine.

To je večeras u Mionici izjavio Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, koji je saopštio da su u ovoj opštini naprednjaci osvojili čak 31 od ukupno 39 odborničkih mandata u lokalnom parlamentu. Koalicija SPS-SRS osvojila je četiri, a po dva koalicija “Nada za Mionicu” POKS-DSS i “Slobodni građani Mionice”. Na 38 biračkih mesta, izlaznost je bila 70 odsto. Na izbore je izašlo 7.683 birača, a SNS je osvojila 71,45 odsto glasova.

- U odnosu na pre lokalne izbore pre četiri godine, naš rezultat popravili smo za 6,5 posto glasova – kaže Glišić. - Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatom u Mionici. Međutim, odmah ćemo da uradimo analizu na nekoliko biračkih mesta na kojima nismo postigli rezultat kakav smo želeli, gde je procenat naših osvojenih glasova između 60 i 65 posto. Dobio sam i kritiku predsednika stranke Aleksandra Vučića, zbog tih nekoliko biračkih mesta u kojima nismo stigli da uradimo više nego što smo uradili i od sutra menjamo stvari, popravljamo i trudimo se da naredne četiri godine menjamo izgled Mionice i činimo je boljim mestom za život.

Foto: Privatna arhiva

NEGOTIN

ŠTO se tiče Negotina, na 72 biračka mesta, SNS je osvojila 75,44, što je 4,4 posto više nego pre četiri godine na lokalnim izborima – rekao je Glišić. - SRS je osvojila 1,57, NS 12,3, Nada za Negotin POKS-DSS 2,15, Zdrava Srbija Milan Stamatović 1,24 i Zeleni Srbije 3,4 odsto glasova. Od ukupno 45 mandata u lokalnom parlamentu, 38 će imati SNS, šest Narodna stranka, a jedan mandat Zeleni Srbije.

 

Poverenje politici Aleksandra Vučića

- Ovo je istorijska, ogromna pobeda SNS na redovnim lokalnim izborima u Mionici – rekao je Boban Janković, predsednik Opštine Mionica. - I ovoga puta Mioničani su u još većem broju ukazali poverenje politici koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić i SNS. Siguran sam da ćemo koliko sutra krenuti da radimo ono što smo već započeli – da razvijamo Mionicu. SNS je pokazala da je stub razvoja naše opštine, države Srbije i da je kičma Vlade Srbije. Nećemo stati, radimo dalje, razvijamo našu Mionicu, Srbiju, svako mesto u državi i pravimo prave uslove za život. Mioničani su pokazali koliko poštuju ono što država radi za njih, i ono što čini Mionica za svakog Mioničanina.

Procenti u Mionici

NA lokalnim izborima u Mionici, Zdrava Srbija Milana Stamatovića osvojila je 0,95, Slobodni građani Mionice 5,53, Zeleni Srbije 2,03 odsto, Nada za Mionicu POKS-DSS 4,82, SPS–SRS 10,89, “Demokratija na staroj adresi” 1,75 odsto glasova – sapštio je Darko Glišić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)