ZAHAROVA GRMI ZBOG NAPADA NA SRBE: NATO da obuzda razularene radikalne Albance

Novosti online

14. 10. 2021. u 17:59

RUSIJA zahteva da snage NATO na Kosovu i Metohiji obuzdaju radikalne kosovske Albance, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom najnovijih napada ROSU na sever Kosova i Metohije kada je jedan Srbin teško ranjen, a više njih povređeno.

ЗАХАРОВА ГРМИ ЗБОГ НАПАДА НА СРБЕ: НАТО да обузда разуларене радикалне Албанце

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Zahtevamo da Misija na Kosovu (i Metohiji) ispuni svoj mandat u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i da obuzdaju razularene radikalne kosovske Albance. Napominjemo da postojeći kontingent NATO ima punu odgovornost za osiguravanje mira i bezbednosti u pokrajini - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Marija Zaharova je ukazala na demonstrativno odbijanje Albanaca sa Kosova i Metohije da odustanu od svojih agresivnih planova s ciljem da očiste Kosovo i Metohiju od nealbanskog stanovništva, stvaranjem nepodnošljivih uslova za život.

Rusko ministarstvo je odlučno osudilo postupke prištinskih vlasti koji su, kako se navodi, svesni nekažnjivosti i koji koriste svaki povod da bi, uoči lokalnih izbora 17. oktobra, izazvali među lokalnim stanovništvom talas srbofobije i na tom talasu prevagu ultranacionalističkih snaga nesposobnih za dogovor.

Zaharova je ocenila da je očigledno da radikalna "vlada" Aljbina Kurtija ne smatra da ima ikakve obaveze, otvoreno ignoriše čak i one na Zapadu koji nastavljaju da lobiraju za međunarodnu legalizaciju nezakonite, jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

- Upozoravamo: takav stav Prištine i nejasna reakcija njenih ‘pokrovitelja’ neizbežno izazivaju kretanje ka otvorenom sukobu, uništavaju pretpostavke za nastavak, i bez toga blokiranog dijaloga dve strane - istakla je Zaharova.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara o nasilju albanskih "specijalaca"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!