VELIKI DOGAĐAJ U LAZAREVOM GRADU: Kruševac slavi Dan oslobođenja, svečano otkrivanje obnovljenog spomenika (FOTO)

S. Babović

13. 10. 2021. u 10:48

OBELEŽAVANjE Dana oslobođenja Kruševca počinje danas manifestacijom u Narodnoj biblioteci od 12 sati, gde se održava kviz program za najmlađe, a u istoj ustanovi je od 14 sati otvaranje Izložbe o književnom delu Dobrice Ćosića, kao i predavanje Aleksandra Jerkova o Ćosićevom delu od 17 sati. 17. Međunarodni festival turističkih publikacija „Kofer slova” održava se onlajn, dok je na platou ispred Kulturnog centra od 13 sati Mini-sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga.

ВЕЛИКИ ДОГАЂАЈ У ЛАЗАРЕВОМ ГРАДУ: Крушевац слави Дан ослобођења, свечано откривање обновљеног споменика (ФОТО)

Foto: S. Babović

U KCK-u je od 17 sati projekcija ruskih dečjih filmova, izvođenje predstave „Deobe” Kruševačkog pozorišta je u Domu kulture „Trajal korporacije” od 20 sati. Centralna ceremonija počinje na Dan oslobođenja, 14. oktobar od 9 sati polaganjem cveća na više obeležja, Slobodišta-humke, Spomenik ruskom vojniku u Lazarici i Spomenik srpskim ratnicima kod Fontane, dok je od 10 sati, uz poseban program, otkrivanje obnovljenog i proširenog Spomenika Crvenoarmejcima na Rasini, o čemu su „Novosti” pisale (na slici).

Brojna su dešavanja u toku sutrašnjeg dana, od otvaranja Mocartovog košarkašog igrališta na Barama, koje će poneti ime nedavno preminulog košarkaša Bobana Petrovića, izložbe Istorijskog arhiva „Oslobođenje Kruševca u Prvom i Drugom svetskom ratu - 80 godina od početka Drugog svetskog rata” u Beloj sali KCK-a, akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, otvaranje sale Karate kluba, kao i otvaranje 61. Oktobarske izložbe u Umetničkoj galeriji od 20 sati. Svečana akademija i izvođenje prve srpske opere „Na uranku” Stanislava Biničkog je od 18 sati u Kruševačkom pozorištu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

HOROSKOP ZA SREDU, 13. OKTOBAR: Bikovi posustaju, blizancima malo para

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna