NEĆU DA SE DODVORAVAM NIKOME: Vučić o optužbama na račun odnosa Srbije, Rusije i Kine

Novosti online

05. 10. 2021. u 21:59

ODGOVARAJUĆI na pitanje šta očekuje od razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, s obzirom da je rekao da očekuje da imaju neku poruku za njega i Aljbina Kurtija, Vučić je kazao da očekuje da će da ga smeste negde da razgovaraju.

НЕЋУ ДА СЕ ДОДВОРАВАМ НИКОМЕ: Вучић о оптужбама на рачун односа Србије, Русије и Кине

Foto: D. Milovanović

- Ja ću im postaviti pitanje oko energetike. Ako mislite na Kosovo i Metohiju da ih pitam, kao da ne znam šta oni misle o tome. Šta će oni sa mnom o tom pitanju sem da zovu na dijalog i da racionalno pristupamo - rekao je Vučić.

Na pitanje da li i na sutra, kako je je to već uobičajno na skupovima ove vrste, očekuje optužbe na račun Srbije i njega lično iz Prištine, Zagreba, Sarajeva..., Vučić je kazao da ih se i danas naslušao.

- Govore o migovima ruske proizvodnje, da Srbija ima i fantastične odnose sa Kinom i zamislite Rusija i Kina su organizovale organizovani udar na Cetinje. I vi ne verujete kakve gluposti slušate. Tu nema ničeg racionalnog, uzeli su mantru u kojoj ako nećete da kažete nešto loše o Kini i Rusiji vi ste njihovi. A neću da kažem ništa loše i da se dodvoravam nekome da bi o prijateljima govorio loše - rekao je Vučić i dodao da je važno imati te prijatelje.

On je kazao i da on ima pitanje za njih - šta će bez Putinovog gasa.

- Eno mole ga da imaju gas da prežive. Pa onda ti si Vučiću lud. Sole mi pamet oko Kine a kada pogledam kolika je razmena sa Kinom, a koliko naša, stvarno sam lud. Ako očekujete pravdu i pošten odnos zaboravite to - rekao je Vučić.

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati