BOJKOT PROPAO, SVAĐE OSTALE: Većina stranaka u opoziciji neće ignorisati izbore na proleće, posle odluke Dveri da uđu u trku

S. S. R.

05. 10. 2021. u 10:23

FORMALNOM odlukom Dveri da će učestvovati na izborima na proleće sledeće godine, i zvanično je potvrđeno da se bojkot sa prethodnog glasanja - neće ponoviti.

БОЈКОТ ПРОПАО, СВАЂЕ ОСТАЛЕ: Већина странака у опозицији неће игнорисати изборе на пролеће, после одлуке Двери да уђу у трку

Đilas i Obradović / Foto Tanjug

Od ovog vida političke borbe najverovatnije će odustati i preostale partije dela opozicije, a vesnik toga je što je blok oko SSP Dragana Đilasa, kao i "Ne davimo Beograd" i Zajedno za Srbiju objavio platforme o načinima na koji će voditi kampanje.

Bojkot je prošlost, ali su svađe u redovima opozicionara ostale.

Posle objave Dveri da su na Glavnom odboru u Čačku odlučili da izlaze na izbore na svim nivoima i da će predsednički kandidat biti lider Boško Obradović, deo opozicije je ocenio da je izašao rano sa ovom odlukom i da je trebalo da sačeka kraj dijaloga o izbornim uslovima.

- Šta je sporno u odluci Dveri da ako nema zajedničke izborne liste i zajedničkog kandidata opozicije, na sledeće izbore izlazimo samostalno? To je jedino logično. A to što uporkos svemu idemo na izbore, jer nema ništa od novog bojkota i ulice, to će uskoro svi ponoviti - rekao je Obradović.

Ako se po jutru dan poznaje, jasno je da će se do zajedničkog nastupa teško doći. Jer, blok oko SSP predlaže da proevropske stranke u Beogradu idu zajedno, što su iz "Ne davimo Beograd" i ZZS odbili, uz predlog da se pravi postizborna koalicija, a da prvog čoveka prestonice da partija koja osvoji najviše glasova.

Lider SDS Boris Tadić više puta je ukazao da je iznošenje platformi po medijima i u javnosti besmisleno, da su za pobedu protiv Aleksandra Vučića neophodni zajednički dogovor i strategija, a da je broj kolona manje bitan za uspeh.

On je kritikovao opoziciju da se ne bave politikom nego tehničkim aspektima i da o opozicionim sporazumima ne treba da se raspravlja u javnosti, već da se izađe sa njima, posle dogovora:

- Da li je išta u poslednjih deset godina bilo uspešno u političkom radu, da li je ijedna akcija bila uspešna? Okruživanje RTS, upad, pa nisu znali kako da izađu, pa kucanje na vrata Predsedništva, pa su hteli da se biju sa Vučićem. Besmislice.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STANO O 11 GODINA NEISPUNJAVANJA BRISELSKOG SPORAZUMA: Priština će se suočiti sa posledicama ako ne formira ZSO