VULIN O SITUACIJI NA KIM: Ne očekujem da će održati reč - Vučić je je jedini čovek kome je stalo do mira!

Novosti online

02. 10. 2021. u 11:50

NE očekujem formiranje Zajednice srpskih opština, Šiptari nemaju reč. Rasli smo u takvom kulturnom okruženju ubeđeni da Šiptari imaju besu, znači kad ti Šiptar da reč to će biti tako, izjavio je ministar unutašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

ВУЛИН О СИТУАЦИЈИ НА КИМ: Не очекујем да ће одржати реч - Вучић је је једини човек коме је стало до мира!

Novosti

- Kad su Srbi u pitanju Šiptari nemaju besu, besramno lažu. Od ponedeljka bi trebalo da počne da funkcioniše dogovor na administrativnim prelazima, mi smo spremni da ispoštujemo dogovoreno. Ja ne verujem da će Šiptari održati reč ni oko prelaza kao što sam siguran da neće održati reč oko Zajednice srpskih opština. Na nama je da se borimo ali nije lako to izboriti jer oni lažu, takvi su.

Upitan da li smo bili spremni da reagujemo da je došlo do nekih problema ministar Vulin je istakao da, "što se tiče vojske i policije mi smo spremni da zaštitimo bezbednost, imovinu, čast svakog građanina Srbije odavde pa do najužnije granice naše teritorije, na Šar planini smo spremni da vas zaštitimo ako je potrebno. Predsednik Vučić nikad ne blefira."

Podsetio je da kada je prošli put Tači upao na jezero, kada je bio ministar odbrane, predsednik Vučić je dao naređenje da podigne borbenu gotovost vojske, ministru Stefanoviću je dao naređenje da podigne policiju. "Sve smo to uradili. Znate šta su nas pitali ovi iz NATO-a. Pitali su nas - znate li vi da će vas dole čekati NATO? Odgovor predsednika Vučića je bio - pa nije prvi put, učinićemo apsolutno sve da ne dođe do rata i sukoba, nikada neće biti rata i sukoba, ali nemojte to da radite, čuvajte srpski narod."

- Ja sam sad bio sa Žandarmerijom u Kraljevu, istog dana kada je to počelo. Ono što me je posebno obradovalo nisu ni puške ni uniforme ni ispravna borbena vozila, nego spremnost ljudi. Razgovarao sam sa svakim od njih, nijedan nije ništa pitao već je očekivao samo da mu se da naređenje. Rekli su i jednu vrlo važnu stvar - nemojte da nas povlačite, ako ste nas pustili nemojte da nas povlačite - rekao je srpski ministar policije osvrnuvši se na poslednja dešavanja na KiM.

Na opasku voditeljke da je predsednik Vučić pobedio Kurtija u pregovorima ministar Vulin je rekao "Kurti je lud. Pregovarali smo i sa Tačijem, Haradinajem i sa mnogima, ali Kurti je lud. Šta da se neki specijalac ROSU uplašio i otkočio kalašnjikov i ubio pet Srba? Ko bi to zaustavio? Ili šta bi bilo da se u toj situaciji neko od Srba našao jako povređen i bacio bombu i ubio pet pripadnika ROSU? Rat. To se ne radi. Prvo pregovaraš, tražiš od EU da nam organizuje sastanak, da vidimo kako ćemo to izvesti. A ne, pošalješ specijalce na sever Kosova gde će ih pobiti. Najveći napor srpskih bezbednosnih struktura i državnih struktura je bio da ih ne pobiju."

- Ovoga puta je samo autoritet predsednika Vučića sprečio da ne pobiju specijalce na severu KiM. Ne bi ni jedan živ izašao da su se pitali Srbi na severu KiM. Aleksandar Vučić je sprečio sukobe, da ne bude rata i krvi. On je to uradio jer gleda širu sliku. Svima nama je bolje nego pre pet godina, ali to se sačuvalo zahvaljujući političkoj stabilnosti koja je izazvala ekonomsku stabilnost. Bude li krvoprolića na Kosovu, nema stabilnosti. Da li mislite da će neko otvoriti fabriku u zemlji u kojoj se ratuje, u kojoj je opšta mobilizacija i radnici moraju da idu na front. Aleksandar Vučić je taj koji uvek vidi širu sliku. On je zaustavio Srbe na Kosovu da ne poubijaju ROSU specijalce. Poznajem Srbe na Kosovu. Ne bi ni jedan specijalac ROSU nakon što je prešao Ibar živ stigao na Jarinje i Brnjak da Aleksandar Vučić nije rekao - nema krvoprolića, izdržaćemo. I izdržali smo. On je jedini čovek kome je stalo do mira - naglasio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO - Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)