OTVOREN KONZULAT SRBIJE U BURSI: Na čelu počasni konzul Zarif Alp

A. Rovčanin

24. 09. 2021. u 16:26

U JEDNOM od najvećih gradova Turske, Bursi, otvoren je konzulat Srbije, na čelu sa počasnim konzulom Zarifom Alpom.

ОТВОРЕН КОНЗУЛАТ СРБИЈЕ У БУРСИ: На челу почасни конзул Зариф Алп

Foto A. Rovčanin

Konzulat je svečano otvorio ambasador Srbije u toj zemlji Zoran Marković, koji je istakao značaj dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Turske.

Marković je naglasio da je Zarif Alp jedan od istaknutih privrednika u oblasti metalske industrije, poseduje sedam fabrika, kooperant je renomiranih brendova Ferguson, Fiat i Reno.

Marković je dodao da je Alp prepoznat u iseljeničkoj zajednici kao neko ko oko sebe okuplja ljude i nesebično pomaže mestu odakle je potekao - Prijepolju.

Pored ambasadora i počasnog konzula, skupu su se obratili i šefovi grupa prijateljstva obe narodne skupštine, kao i narodni poslanici svih partija u turskom parlamentu, što, govori o ugledu koji Zarif Alp uživa u Bursi.

Svečanosti je prisustvovalo više od 200 zvanica, među kojima zamenik guvernera okruga, šefovi grupa prijateljstva u parlamentima Srbije i Turske, poslanici u Velikoj narodnoj skupštini Turske, čelni ljudi Prijepolja i Novog Pazara, kao i više od 50 istaknutih privrednika iz Burse, koji su članovi udruženja turskih biznismena poreklom sa prostora Balkana - RUMELISAID, čiji je Alp predsednik.

Skupu je prisustvovao i zamenik predsednika "Tašjapi" (TASYAPI) korporacije, koja gradi auto put od Beograda ka Sarajevu i širi mrežu lokalnih puteva na potezu Novi Pazar - Tutin.

Bursa je četvrti grad po veličini u Turskoj, i jedan od najznačajnijih industrijskih i kulturnih centara te zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)