ZAKON JE DOBAR, ALI RAZUMEMO ODLUKU DRŽAVNOG VRHA: Četiri najveća sindikata MUP-a podržala Zakon o unutrašnjim poslovima

Novosti online

24. 09. 2021. u 10:33

ČETIRI najveća sindikata MUP-a istakla su da je predloženi Zakon o unutrašnjim poslovima dobar, ali da razumeju odluku državnog vrha.

ЗАКОН ЈЕ ДОБАР, АЛИ РАЗУМЕМО ОДЛУКУ ДРЖАВНОГ ВРХА: Четири највећа синдиката МУП-а подржала Закон о унутрашњим пословима

Novosti

Nezavisni sindikat policije ističe da je od samog početka plana izrade nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima uzeo aktivno učešće u njegovoj izradi. 

- Kao najveći i najrelevantniji sindikat policije bili smo deo radne grupe za izradu Zakona, a neki od naših predloga su uvršteni u sam nacrt zakona. Takođe, iznosili smo i određene primedbe na nacrt zakona od kojih su neke prihvaćene. Nažalost, nekima nije bilo u interesu da se pojačano zaštite interesi i prava građana i policije - navodi Nezavisni sindikat policije. 

I Sindikat srpske policije podržao je nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima, ali i stav državnog rukovodstva. 

- Povlačenjem Zakona iz procedure propuštena je velika šansa da se kvalitetnije unapredi rad policije. U ime članova, aktivista i rukovodstva Sindikata srpske policije kao i u svoje lično ime, izražavam žaljenje zbog odlaganja donošenja Zakona o unutrašnjim poslovima. Kao neko ko je aktivno učestvovao u njegovoj izradi i u velikoj meri doprineo da se akcenat novog Zakona usmeri na poboljšanje sveukupne bezbednosti pripadnika policije i svih građana Srbije, uslova rada i pravnoj zaštiti pripadnika Ministarstva, apsolutno razumem razloge najvišeg državnog rukovodstva za njegovo povlačenje - istakao je Lazar Ranitović, predsednik Sindikata srpske policije. 

Nezavisni policijski sindikat Srbije podržao je nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima i daje punu podršku predsedniku Vučiću i ministru Vulinu. 

- Nezavisni policijski sindikat Srbije kao relevantna sindikalna organizacija, u ovom 

konkretnom slučaju, u saradnji sa predstavnicima poslodavca radio je na tome da 
donošenjem i usvajanjem ovog zakona doprinese većoj bezbednosti i većim nivoom 
zaštite i poštovanja prava zaposlenih u Ministarstvu, a samim tim i svih građana 
Republike Srbije. Imajući u vidu poslednja dešavanja, NPSS razume razloge i okolnosti kojima su se vodili ministar unutrašnjih poslova i predsednik Republike Srbije kada su odlučili da povuku iz dalje procedure Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima - poručio je Nezavisni policijski sindikat Srbije. 

Policijski sindikat Srbije podržava odluku državnog vrha o povlačenju predloga Zakona o unutrašnjim poslovima, iako smatra da je predložen nacrt zakona bio dobar i kvalitetan. 

- Iako smo imali određenih primedbi, smatramo da je predlog bio dobar i koristan za pripadnike MUP-a Srbije i građane Srbije. Insinuacije u javnosti o tome kako zakon omogućava brutalnost i represiju prema građanima su samo politikantstvo i zla namera. Ali, kada se pročita predlog Zakona, nacrt je u većini odredbi imao bolja rešenja nego što je to slučaj sa trenutnim Zakonom. Svakako ćemo i ubuduće u saradnji sa MUP-om Srbije raditi na što boljim zakonskim rešenjima i za policajce i za građane, kako bi se zaštitili njihova bezbednost i imovina - kazao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

BONUS VIDEO:

Ministarka Darija čestita na znakovnom jeziku Dan gluvonemih

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!