PALMA: Srbija neće biti posmatrač u progonu Srba sa Kosova i Metohije!

Novosti online

20. 09. 2021. u 14:24

MI smo navikli na ta neprijatna iznenađenja od strane kosovskih Albanaca, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Palma.

ПАЛМА: Србија неће бити посматрач у прогону Срба са Косова и Метохије!

Foto P. Milošević

- Međutim, mi ne možemo da prepoznamo ko su ti mentori, te države koje im daju podršku, a da ono što se zove potpis u Briselu, koje su sastavljale te sile, koje odlučuju godinama o Srbiji, taj tekst se ne poštuje. Očigledno da kosovski Albanci žele da izazovu nered na Kosovu i Metohiji, kako bi došlo do krvoprolića - dodao je Marković.

- Mislim da Srbija zna vrlo dobro koje su namere predsednika privremenih kosovskih institucija premijera Aljbina Kurtija. Mi očekujemo da zemlje članice Evropske unije kao što su Nemačka i Francuska izdaju saopštenja i kažu kosovskim Albancima da se povuku i da to više ne rade - rekao je Marković i podsetio da je Srbija napravila dobre odnose sa Albanijom.

- Sa predsednikom Albanije Edijom Ramom smo potpisali i dogovorili "Otvoreni Balkan". On dobro zna da to što kosovski Albanci rade nikome ne donosi dobro, jer ukoliko bi se desio progon Srba, Srbija to neće gledati kao posmatrač - istakao je Marković.

BONUS VIDEO - DESETINE KAMIONA ČEKA NA JARINJU: Veliki broj pripadnika Rosu na administrativnom prelazu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)