PROZAPADNA OPOZICIJA ODBILA DOGOVOR: Ni vlast, ni evroparlamentarci ne odgovaraju Đilasu, Jeremiću i ekipi

S. S. R. - D. M.

18. 09. 2021. u 13:51

MEĐUSTRANAČKI dijalog koji se vodi uz posredstvo evroparlamentaraca upravo je završen bez konkretnih rezultata.

ПРОЗАПАДНА ОПОЗИЦИЈА ОДБИЛА ДОГОВОР: Ни власт, ни европарламентарци не одговарају Ђиласу, Јеремићу и екипи

Jeremić i Đilas

POSLE dvodnevnog skoro neprekidnog sastančenja i na momente veoma napetih razgovora, opozicija koja učestvuje u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima uz prisustvo stranaca odbila je rešenja koja su predložili evroparlamentarci.

Do potpisivanja dorađenog sporazuma posrednika iz Evropskog parlamenta u 16 tačaka nije došlo, a sve strane su pozvane da primene predložena rešenja dok će posrednici iz EP nastaviti da prate situaciju na terenu.

Naime, deo opozicije koja je ostala na dijalogu, Narodna stranka Vuka Jeremića, Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića i Dveri Boška Obradovića se posle dužeg premišljanja na kraju praktično izjasnio da neće parafirati dokument, koji između ostalog predviđa i osnivanje privremenog nadzornog tela za praćenje rada medija i kampanje. Miroslav Aleksić, iz NS, tražio je dodatnu rundu razgovora, ali taj zahtev nije prihvaćen. Prethodno su u petak pregovore napustile stranke okupljene oko SSP Dragana Đilasa.

Pregovori Dačić sa evroparlamentarcima, Foto Tanjug

Predsednik skupštine Ivica Dačić je rekao da je vlast prihvatila mnogo toga što ranije nije postojalo, kao što je privremeno nadzorno telo za medije i privremenu promenu sastava RIK-a. On je naveo da će vlast primeniti sve što je prihvaćeno kao dogovor, a da opozicija u narednim nedeljama treba da se opredeli hoće li učestvovati u tim telima.

Evroposlanik i posrednik Vladimir Bilčik naglasio je da su rešenja o poboljšanju izbornih uslova koja su predložili proistekla iz razgovora i predloga učesnika u dijalogu.

CAR JE GO, HTELI DA VLADAJU BEZ GLASOVA

PREDSEDNIK Vučić ocenio je, nakon odbijanja opozicije da parafira dokument evroparlamentaraca, da su stvari sada potpuno jasne:

- Mislim da je car go. Sad će da kažu da ni evroparlamentarci, u koje su se kleli i koje su dovodili da vrše pritisak na Srbiju i da bi dokazivali da nismo demokratska zemlja - nisu dobri. Molio sam deo svoje stranke da prihvate sve predloge, da im daju RTS, šta god hoće.

Pa u čemu je onda problem? Pa u tome što ih neko nije doveo na vlast i što im nije rekao da mogu bez glasova da dođu na vlast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)