SELAKOVIĆ: Belgijski privrednici žele Srbiju u EU

Novosti online

16. 09. 2021. u 17:35

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković učestvovao je danas u Briselu na okruglom stolu koji je okupio predstavnike belgijskih kompanija koje posluju u Srbiji i predstavnike tri poslovne asocijacije iz Flandrije, Valonije i Brisela.

СЕЛАКОВИЋ: Белгијски привредници желе Србију у ЕУ

Foto: MSP

Nakon sastanka, koji je organizovan u okviru radne posete šefa srpske diplomatije Kraljevini Belgiji, Selaković je izjavio da su belgijski privrednici zainteresovani i žele da vide Srbiju u Evropskoj uniji i da su pozdravili sve naše napore kada su u pitanju evropske integracije.

Ministar Selaković je istakao da postoji veliko interesovanje belgijskih privrednika za još veće investiranje u Srbiji zbog prednosti koje naša zemlja pruža, poput brojnih podsticajnih mera, kao i prednosti usled činjenice da Srbija ima potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom.

- Zadovoljstvo je bilo slušati investitore iz Belgije koji su imali samo reči hvale za ono što radi naša država i Vlada - rekao je Selaković.

Dodao je da su prilikom razgovora belgijski investitori posebno pohvalili to što Srbija razvija svoju putnu infrastrukturu.

- Dve kompanije od sedam ovde prisutnih rade na teritoriji opštine Požega i izrazile su veliko zadovoljstvo što se gradi autoput Beograd-Požega, ali i Moravski koridor koji će ih povezati sa Koridorom 10 - naglasio je šef srpske diplomatije.

Takođe, rekao je da su se privrednici oduševili vešću da će od ove godine sistem dualnog obrazovanja početi da se primenjuje i na univerzitetskom nivou.

Selaković je kazao da su privrednici pohvali inicijativu „Otvoreni Balkan“, dodavši da je upravo podrška koja dolazi iz sfere privrede veoma važna, jer ona može uticati na političke krugove i donošenje važnih političkih odluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest