ZA PROZORE STIGLO 236 PRIJAVA: Pola finansira opština, ostatak građani. Konkurs do 1. novembra

S. Kostić

14. 09. 2021. u 08:45

ZBOG velikog interesovanja građana za opštinski projekat povećanja energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova, lokalna samouprava odlučila je da obezbedi dodatnih 10 miliona dinara za sufinansiranje ovog projekta.

ЗА ПРОЗОРЕ СТИГЛО 236 ПРИЈАВА: Пола финансира општина, остатак грађани. Конкурс до 1. новембра

Foto S. Kostić

Od sredine avgusta, kada je Opština Ruma raspisala konkurs za finansijsku podršku građanima za zamenu dotrajale stolarije, Komisiji je stiglo čak 236 prijava, a prvobitno izdvojena suma od 15 miliona dinara je premašena, kaže prvi čovek rumske lokalne samouprave Slađan Mančić.

- Izuzetno je veliko interesovanje građana za poboljšanje energetske efikasnosti, odnosno zamenu dotrajale ili stare stolarije. Svi pristigli zahtevi su u obradi, mali je broj onih koji nemaju legalizovane objekte i ne ispunjavaju uslove. Trenutno smo u postupku da odobrimo radove u vrednosti od oko 18,5 miliona dinara, te smo odlučili da na narednoj sednici Skupštine obezbedimo dodatnih 10 miliona za sufinansiranje ovog projekta - istakao je predsednik Mančić.

Opština Ruma finansira projekat sa učešćem od 50 odsto vrednosti zamene stolarije po domaćinstvu, dok drugu polovinu sredstava obezbeđuje sam vlasnik objekta.

Građani ove opštine i dalje mogu da konkurišu za sredstva, a planirano je da konkurs bude otvoren do 1. novembra.

 

I NAREDNE GODINE POMAŽU

- NAŠA procena je da će za ovaj prvi ciklus biti dovoljno 25 miliona dinara, ali neka građani budu spokojni, mi ćemo u novom budžetu za 2022. godinu imati poziciju i obezbeđena sredstva, te će se ovaj projekat u našoj opštini nastaviti i naredne godine - poručio je Mančić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati