SVE ŠTO RADI JE USMERENO PROTIV SRBIJE: Žestoke reakcije na provokaciju premijera lažne države

Tanjug

11. 09. 2021. u 22:01

BEOGRAD je generator stabilnosti na Kosovu i Metohiji, a premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je prepreka bilo kakvoj normalizaciji odnosa jer ometa dijalog, poručio je večeras direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagujući na tvrdnje Kurtija u intervjuu za Al DŽaziru.

СВЕ ШТО РАДИ ЈЕ УСМЕРЕНО ПРОТИВ СРБИЈЕ: Жестоке реакције на провокацију премијера лажне државе

Foto: Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP/Depositphotos

- Što se tiče hegemonističkih ciljeva, bilo bi dovoljno ako bi Kurti prestao da se zalaže za stvaranje Velike Albanije i svi problemi bi nestali - naveo je Petković na Tviteru.

Kurti je u intervjuu za Al DŽaziru rekao, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, da je razmena teritorija mrtva kao projekat, ali da je kao ideja živa u zvaničnom Beogradu.

On je naveo i da će se integracija Srba dogoditi kroz ekonomiju, a Beograd, kaže, predstavlja prepreku tome pošto ih "koristi za svoje hegemonističke ciljeve".

- Projekat teritorijalne razmene konačno je propao, ali ideja nije mrtva i veoma je živa u Beogradu, jer susedne zemlje poput Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Severne Makedonije koje nisu integrisane u EU, Beograd smatra privremenim državama i, imitirajući Rusiju i želi da ojača svoje faktore u susednim zemljama kao satelitskim prefekturama kako bi susedi postali nefunkcionalni, ali je malo verovatno da će se to dogoditi sa Kosovom - rekao je Kurti.

BONUS VIDEO: NAŠA SVETINJA - MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)